Cem Uzan haklı bulundu

Cem Uzan’ın Türkiye’ye karşı ÇEAŞ ve KEPEZ’e el konulması ile ilgili açtığı tahkim davasında bir aşama daha geçildi. Mahkeme Cem Uzan'ı ikinci kez haklı bularak Türkiye'yi savunmaya çağırdı.

Abone ol

Uluslararası Tahkim mahklemesi Cem Uzan'ı haklı buldu. ÇEAŞ ve Kepez davasında Türkiye savunmaya çağırıldı.

Tahkim heyeti, Cem Uzan’ın ÇEAŞ ve Kepez elektrik şirketlerinde de hisse sahibi olduğu ve yabancı yatırımcı statüsünde olduğunu ifade etti.

Uzan’ın avukatlarının sunduğu dilekçede Sayıştay’ın raporlarına dikkat çekildi. Sayıştay raporlarında “ÇEAŞ ve Kepez’e ait barajlar halen ÇEAŞ ve Kepez’in mülkiyetinde bulunuyor” şeklinde ifadeler yer aldığı belirtildi.

Uzan yaptığı açıklamada Barajların el konulduğu tarihten bugüne kadar ürettiği elektriğin bedeli olan 9.1 milyar doların temerrüt faizi ile birlikte ÇEAS ve KEPEZ’e ödenmesini istedi.

İddialara karşılık, TMSF ve Hükümet ilk duruşmada savunma yapacak. Mahkeme heyeti Türkiye'den bir takım tutanaklar istedi.

Mahkeme Türkiye'den, 875 Sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu’nun TBMM’de görüşülmesi sırasındaki bütün meclis tutanaklarını, değişiklik önergelerini, kanun taslağını, ve bu yasa ile ilgili yapılan tüm komisyon görüşmelerinin tutanaklarını istedi. Türkiye ayrıca ÇEAŞ’a ve Kepeze ait olan tüm barajların devir ve tesliminin yapılıp yapılmadığı, devir ve teslimin kanuna uygun yapılıp yapılmadığı ve sahiplerinin ÇEAŞ ve Kepez olup olmadığı hususlarını somut bir biçimde tüm belgeleriyle yanıtlamak zorunda…

ulusalkanal.com.tr

Meslektaşının öldürülmesine sevinen doktora inceleme Gündem 120 aşiretten PKK'ya çağrı Gündem Ne çabuk unuttunuz? Görmüyor musunuz bunları? Gündem PKK'dan bir hain saldırı daha! 1 asker yaralı Gündem