Çin-Suriye ile askeri işbirliği yapacak

Abone ol

Rusya ve İran'ın Suriye krizinin çözümü noktasında siyasi işbirliğini askeri alana yayma çabalarına Çin Halk Cumhuriyeti de katıldı. Suriye seyahatinde Suriye Başbakan Yardımcısı el Furayi ile buluşan Çin Halk Ordusu'nun Uluslararası İşbirliği'nden sorumlu komutanı Guan Youfei Suriye ile askeri işbirliğini geliştireceklerini açıkladı.

Çin Halk Cumhuriyeti resmi haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre Rus komutan Sergei Chvarkov ile de görüşme gerçekleştiren Çinli yetkili “Personel eğitimi konusunda da anlaşmaya varıldı” diye konuştu.

Pekin yönetiminin Suriye meselesine yaklaşımını değerlendiren Çin Sosyal Bilimler Akademisi'nden Wang Jian, atılan adımı Çin'in bölgedeki çıkarlarını koruması olarak yorumlayarak “Sorumlu bir dünya gücü olan Çin'den beklenen bu tip konularda daha aktif tavır almasıdır” dedi.

ulusalkanal.com.tr

İsrail, Avrasya ittifakından rahatsız Dünya Fransa'da tren kazası: 15 yaralı Dünya ABD, Rusya'nın İran hamlesinden rahatsız Dünya Pekin yönetimi Suriye'ye askeri ve insani yardımda bulunma kararı aldı Dünya