CHP’li Korutürk, Erdoğan'ın İran gezisi öncesi uyarılarda bulundu

Abone ol

CHP Milletvekili Osman Korutürk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İran gezisi öncesinde hükümete uyarılardabulundu. İran ile P5+1 ülkeleri arasında yapılan mutabakatın olumlu havasından yararlanılması gerektiğini belirten Korutürk, daha fazla işbirliği önerdi.

"Hükümet İran`a yönelik siyasetini ve tüm bölgesel politikalarını gerçekçi bir yaklaşımla yeniden ve süratle gözden geçirmelidir"

İran ile üzerinde mutabakata varılan nükleer enerji görüşmelerinin yarattığı havadan Türkiye faydalanmalı. CHP’nin diplomat kökenli milletvekili Osman Korutürk, Cumhurbaşklanı Tayyip Erdoğan’ın İran gezisi öncesinde çarpıcı tespitlerde bulundu.

"İran ile 5+1 Anlaşmasının hayata geçmesi halinde bunu izleyen dönemde oluşacak ortam, Türkiye’ye, AKP Hükümetinin halihazır Suriye, Irak, Mısır ve İsrail politikaları nedeniyle güneyimizde tıkanmış gözüken ticari ulaşım yollarını İran üzerinden Körfeze açma olanağı da verebilecektir." “Bu açılım olanağı hükümetçe görülmeli” diyen Korutürk, Türkiye’nin Iran ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Hükümet, İran ile 5+1 arasındaki anlaşmayı sadece bunun “olumlu” olduğu yolunda bir söylemle desteklemiş olmayacağını; somut ve gerçekçi desteğin ancak genel anlamda bir bölgesel dış politika değişikliği ile hayata geçirilebileceğini anlamalıdır

Korutürk'ün eleştirilerinden biri de hükümetin Yemen konusundaki dış siyaseti üzerineydi.

"Hükümet anlaşmanın arefesinde Yemen'deki gelişmeler karsisinda ham bir tepki verip, kendisini İran karşıtı bir cephenin tarafı haline getirdiğinden, anlaşma karşısında kendisini bir köşeye sıkıştırmış ve dar mezhep cenderesi içerisine atmıştır."

ulusalkanal.com.tr

300 bin kişi yürek ağızda bekliyor! Özel güvenlik kalkıyor mu? Gündem Saldırıya uğrayan otobüs şoförü ilk kez görüntülendi Gündem HDP'nin milletvekili adaylarını Apo belirliyor Gündem Yarın son gün! Gündem