Suriye sınırında sıcak gelişme

Sınırın Türkiye tarafına havan mermisi düştü. Şarapnel parçaları Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kadar geldi.

Abone ol

Suriye'nin Ayn El Arap bölgesin süren IŞİD-PYD çatışmalarından seken 5 havan topu mermisi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne düştü. TSK harekete geçti.

ES //

Sınıra 1 kilometre uzaklıktaki Mürşitpınar Köyü'ne öğle saatlerinde 2 havan topu isabet etti. Asker ve gazetecilerin yakınındaki boş araziye düşen mermi, kısa süreli paniğe neden oldu. Patlama nedeniyle geniş bir alana yayılan şarapnel parçaları çevredeki basın mensuplarının araçlarına saplandı.

Dün gece de aynı bölgeye 3 havan topu mermisi düştü. Atılan mermilerden biri, bir eve isabet etti, evin bir bölümü yıkıldı, 3 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü, yakın bölgedeki evler boşaltıldı.

Türk Ordusu Suriye'den atılan havan toplarına angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık verdi.

Suriye'den art arda Türk topraklarına düşen havan mermileri, TSK'yı harekete geçirdi. Çok sayıda tank ve zırhlı araç sınır hattında konuşlandırıldı.

Namluların Suriye sınırına döndüğü Mürşitpınar'da askerlerin bekleyişi devam ediyor.

Aynı dakikalarda sınır hattının Türkiye tarafında da gerginlik tırmandı. PKK'ya destek vermek için sınıra dayanan gruba asker ve polis biber gazıyla müdahale etti.

ulusalkanal.com.tr

Okul servisine tren çarptı! Ölü ve yaralılar! Gündem Suruç'a 3 havan topu düştü Gündem İnönü Stadı'ndan çok kötü haber Gündem Okul çevresinde gezenler yandı Gündem