Yine AKP yine ağaç katliamı

Rize'de Cumhuriyet Meydanında bulunan yaklaşık 50 yıllık manolya ağaçları, gece yarısı operasyonuyla kesildi. Ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar tepki göstererek, saatlerce yetkililerin gelmesini bekledi.

Abone ol

Rize Cumhuriyet Meydanında üzerinde restorasyon çalışmaları devam eden Şeyh Camii‘nin hemen önünde bulunan yaklaşık 50 yıllık olduğu bilinen 3 çeşit manolya ağacı, cami restorasyon çalışmalarını engellediği gerekçesiyle gece 22.00 sularında kesildi.

Çevreden vatandaşlar kesimin sonuna gelirken, ağaçları kesen görevliye tepki gösterdiler. Görevli kişi, polis tarafından Cumhuriyet Karakoluna götürülürken, vatandaşların “Bu yetkiyi kimden aldın da ağaçları kestin” tepkileri üzerine, ağaçları kesen kişi, talimatı Ak Parti Rize İl Yöneticisi İsmail Kosif‘den aldığını belirtti.

KATLİAMIN HESABINI SORACAĞIZ

Saatlerce kesilen ağaçların yanında bekleyen ve tepkilerini dile getiren vatandaşlar, kesilen manolya ağaçlarından anı olarak saklamak için dallar kopartırken, “Ha ciğerimizi yerinden söküp aldınız, ha ağaçlarımızı kestiniz. Rize’nin merkezinde ağaç bırakmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Meydanda bulunan sayılı ağaçlardı bunlar, onlara da göz diktiler.Bunların hesabını soracağız” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

BAŞKAN KASAP: BELEDİYEMİZ TALİMAT VERMEDİ

Olay yerine gelen Belediye Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı, ağaç kesiminden haberlerinin olmadığını belirtirken Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise gece saatlerinde twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şeyh cami çevresinde bulunan iki palmiye ağacının kesildiğini bulunduğum bir düğün töreninde duydum. Ağaçların kesilmesiyle ilgili belediyemizce verilmiş bir talimat kesinlikle yoktur. Ağaçları kesenlerin içinde belediye çalışanı varsa hakinda soruşturma açılacaktır. Rize kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verdi.

AKP YÖNETİCİSİ BELEDİYENİN YERİNE EMİR VERİYOR

AKP İl yöneticisi İsmail Kosif’e tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Gençlik kolları olayın ardından açıklama yaparak bu katliamın sonuna kadar takipcisi olacaklarını belirtti. Ayrıca Bazı STK’lar imza toplayım AKP İL Yöneticisi İsmail Kosif’i Mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

AKP YÖNETİCİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Belediye yerine kafasına göre kesme talimatını veren AKP İl yöneticisi konuyla ilgili açıklama yaparak; O ağacı oraya ben dikmiştim, Camiye kadınlar mescidi yaptırdık ağaç onun girişini kestiği için kaldırmak istedik. Ziraatda çay bahçesi yapılırken 500 ağaç kesildi kimse sesini çıkartmadı cami yapılıyor diye. Burada da kadınlar mescidine giriş yapıyoruz. Bizden başka caminin restorasyonuyla uğraşan başka kimse yok diyerek, yaptığının son derece normal bir hareket olduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da korkutan yangın Yurt Devlet hastanesinde korkutan yangın! Yurt Tunceli'de bombalı saldırı! Yurt Şoförü uyuyan mazot tankeri mayınlı alana girdi Yurt