Ulusal Kanal gündeme getirmişti! Lütfü Bakırcı tutuklandı

Yüzlerce vatandaşı ev hayali ile dolandıran Makrom Yapı'nın bir numaralı ismi Lütfi Bakırcı'ya cezaevi yolu göründü. Nöbetçi Hakim karşısına çıkan 18 kişiden 6'sı tutuklandı. Osmanlı İnşaat'ın sahibi Osman Bakırcı ve kalan 6 kişi serbest bırakıldı.

Abone ol

Tuzla ve Esenyurt'tan maket üzerinden ev satarak insanların umutlarını çalan Makrom Yapı operasyonunda tutuklama kararı çıktı.

İstanbul Mali Şube polisinin operasyonu ile gözaltına alınan 18 kişi Büyükçekmece'de nöbetçi hakim karşısına çıktı. Olmayan konutları satarak dolandırıcılık yapmakla suçlanan 6 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan biri de şirket sahibi Lütfü Bakırcı.

Bakırcı ailesinin en büyük oğlu Osman Bakırcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ancak Osman Bakırcı'nın, Osmanlı İnşaat firması ile çok sayıda vatandaşı dolandırdığı biliniyor.

2004 yılından bu yana hukuki mücadele yürüten vatandaşlar, firmanın AKP ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olan yakınlığına dikkat çekiyor. Operasyonun neden bu kadar geciktiğini sorguluyor.

Kimi varını yoğunu sattı, kimi kredi borcunun altına girdi. Sözleşmeler imzalandı. Ancak müteahit firmanın 2014'te teslim etmesi gereken evlerin yerinde yeller esiyor. İstanbul'un en işlek yerlerinde dev bilbordlarda ilanlarla, Petek Dinçöz'lü reklamları ile vatandaşları dolandıran Makrom'un paraları nereye harcadığı bilinmiyor.

Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr

3 isim AKP'den istifa etti Gündem Jandarma karakoluna bombalı saldırı Gündem Davutoğlu açıkladı! İşte yeni kabine Gündem Bahçeli: Seni kurtaracağım ama iyi dinle Gündem