Talat Paşa Komitesi, CKD ve TGB’den Ortak Açıklama: Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır

Talat Paşa’nın şehit edilişinin 100. yılında Talat Paşa Komitesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği, Türk milletine yönelen emperyalist saldırılara ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Açıklamayı yapan üç kurum da Ermenisoykırımının emperyalist ve tarihsel bir yalan olduğunu ve bu yalanın AİHM 2. Dairesi ve AİHM Büyük Dairesi’nin Doğu Perinçek-İsviçre davasında verdiği kararla kesinleştiğini belirtti.

HOLLANDA’NIN KARARI HÜKÜMSÜZDÜR

Talat Paşa Komitesi (TPK) Başkanı Hasan Korkmazcan, Hollanda Temsilciler Meclisi’nin “1915 Ermeni Tehciri’nin Ermeni soykırımı olarak tanınması” konusundaki kararına tepki gösterdi. Konuyla ilgili yetkisi olmamasına rağmen soykırım kararı alan Hollanda Temsilciler Meclisi’ne uyarıda bulunan Korkmazcan, Hollanda’nın kararının geçersiz olduğunu ve soykırım bahanesiyle Türk düşmanlığı yapıldığını ifade etti. Korkmazcan, Hristiyan Birliği Partisi’nin kararı alırken ana gerekçesinin genel seçimlere hazırlık için Hollanda’da Türk düşmanlığını körüklemek olduğunu belirtti ve “Türk milletini soykırımcı bir millet ilan ederek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatan savunmasındaki kararlılığını hedef alarak girişilen çabalar nafiledir” dedi.

EMPERYALİZMİN ÜLKEMİZİ BÖLME İŞTAHI KURSAĞINDA KALACAKTIR

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) adına açıklama yapan CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Batılı devletlerin parlamentolarında Ermeni soykırımı yalanını kabul eden girişimleri sürdürmesini “Batı emperyalizminin Türkiye’yi bölme iştahının bir göstergesi” olarak gördüklerini ifade etti ve “Emperyalizmin ülkemizi bölme iştahı kursağında kalacaktır” dedi. Oygür, “Ermeni soykırım yalanını sürdürenlere bugün vereceğimiz en güçlü cevap, ülkemizi bölme faaliyeti içinde işbirlikçisi olan PKK’nın -sözüm ona- yasal partisi HDP’nin kapatılmasıdır. Emperyalizme cevabımız, Milletimizden, Meclis’imizden ve yargımızdan verilecektir” ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM YAYINLARI’NA UYARI:

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇİN

Geçtiğimiz günlerde Hans Lukas Kieser isimli yazarın İletişim Yayınları’ndan yayınlanan “İttihatçılığın Beyni ve Soykırımın Mimarı: Talat Paşa” başlıklı kitaba Türkiye Gençlik Birliği’nden tepki geldi. TGB Ankara İl Başkanı Kayahan Çetin, yaptığı açıklamada, “Türk Devrimi’nin büyük önderlerinden, Birinci Cihan Savaşı’ndaki vatan savunmamızın önderi, Atatürk’ün deyimiyle ‘inkılabın büyük teşkilatçısı’ Talat Paşa’yı şehit edilişinin 100. yılına girerken saygıyla ve minnetle anıyoruz. Talat Paşaların vatanseverlik mirasını sürdüreceğimize bir kez daha söz veriyoruz” dedi. Çetin, İletişim Yayınları’ndan çıkan kitabı “gerçekdışılığı ispatlanmış yalanları kullanarak Türk Devrimi’ne, bu devrimin önderleri Talat Paşa’ya ve Atatürk’e, Türk milletinin birliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna karşı bir psikolojik savaş malzemesi” olarak değerlendirdiklerini belirtti. Çetin, FETÖ tutuklusu Osman Kavala’nın kurucusu olduğu İletişim Yayınları’nın Cumhuriyet düşmanlığının, bölücülüğün, gericiliğin, Türk Devrimi’ne yönelik yalanların akademik merkezi ve yayınevi olduğunu ifade etti.

Çetin, TGB olarak Türk Devrimi’ni ve onun önderlerini hedef alan ajanlık faaliyetlerinin her yerde karşısına dikileceklerini vurgulayarak, “Bir Talat gider, bin Talat yetişir” ifadelerini kullandı.

ÜÇLÜ SAC AYAĞI

Kitapla ilgili 3 ismin, Türkiye karşıtlığıyla öne çıkması dikkat çekiyor. Kitabın yayımcısı İletişim Yayınları’nın kurucusu Osman Kavala’nın FETÖ tutuklusu olduğu biliniyor. Yazar Hans Lukas Kieser, Ermeni diasporasından çeşitli ödüller alması ve Türkiye düşmanı yayınlar yapmasıyla tanınıyor. Kitabın çevirmeni Ayten Alkan ise Türk ordusunun terörle mücadelesine karşı yayınlanan “Barış İçin Akademisyenler” bildirisi imzacısı olduğu biliniyor. Alkan’ın ayrıca PKK terörünü “Türkiye’deki Kürtlerin savaşı” olarak ifade ettiği pek çok yayını da mevcut.

TBB Başkanı Feyzioğlu: ''Genel Kurul yapmaya hazırım'' Gündem TBMM CIA oyununa izin vermedi Gündem MHP'nin HDP dosyası hazır Gündem Dışişleri'nden Kosova'ya kınama Gündem