TGB Köln “Bayrak“ için yürüdü

Kuvveti Komutanlığı bahçesinde, gönderdeki Türk bayrağının indirilmesi, Almanya'nın Köln şehrinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Köln tarafından protesto edildi.

Abone ol

Bayrağa sahip çık yürüyüşü Köln Ebertplatz'da başladı. Çok sayıda vatandaş, sloganlar eşliğinde ünlü Dom Kilisesi önüne doğru yürüdü.

Yürüyüş sırasında, Köln Polisi yoğun güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar sık sık '' Kahrolsun PKK, kahrolsun Amerika '' , '' Mustafa Kemal'in askerleriyiz '' şeklinde sloganlar attılar. Köln merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşü izleyen bazı vatandaşlar, yürüyüşü gerçekleştirenleri alkışlayarak destek verdiler.

Dom Kilisesi önünde önce İstiklal Marşı okundu, daha sonra da TGB Köln Başkanı Can Burak Naz, basın açıklamasını okudu. Can Burak Naz, bayrağa yapılan saldırıyı kınayarak, Türk gençliğinin bayrağına sahip çıktığını belirtti

TGB Köln Başkanı Can Burak Naz ''Bizim bayrağımız, bugün Emperyalist Batı devletlerinin kirli oyunlarına gelen, eli kanlı teröristlerin icat ettikleri bayraklar gibi her hangi bir bez parçası değildir! Türk Bayrağı, Cumhuriyetimizin ve Yüce Türk Ulusumuzun sembolüdür. Bu bayrağın her zerresi şehit kanıyla bezenmiş bağımsızlığımızın işareti olan asırlardır Emperyalizmin karşıtı olan bayrağımızdır. Türk Bayrağı, dostluğun ve kardeşliğin simgesidir. Bilinmelidir ki, Türk Bayrağına yapılan her saldırı, Türk ulusuna yapılmış bir saldırıdır. Bütün dünya şundan emin olsun. Milli bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi hiç bir güç yıkamayacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene '' dedi.

Protesto yürüyüşü Köln Dom Kilisesi önünde, olaysız sona erdi.

Kaynak: www.muhabirce.de

Soruşturma açıldı Gündem 'Bayrak indirme' olayında yeni gelişme Gündem Bir gazete daha kapanıyor Gündem “Diyarbakır analarının PKK’ya direnişi gerçek barışçı çözümdür” Gündem