İçişleri Bakanlığı'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığınca ''30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarının Yasaklandığı'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Valiliklere gönderilen yazıda, kalabalıklara neden olunmaması için tedbir alınması ve çeşitli kısıtlamalara gidilmesinin istendiği söylendi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, 30 Ağustos Bayramı kutlamalarına pandemiden dolayı bazı kısıtlamalar getirdi. Etkinlikler yapılmayacak haberlerininse doğru olmadığı belirtildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine ilişkin valiliklere genelge gönderildi. Pandemi nedeniyle bazı programlara katılımcı kısıtlaması getirildi.

Kalabalıklara neden olunmaması için tedbir alınması ve çeşitli kısıtlamalara gidilmesinin istendiği söylendi.

Bakanlığın resmi dini bayram gibi bir ayrım gözetmeden salgın tedbirlerini tüm etkinlikler için benzer şekilde aldığı vurgulandı.

Genelgeye göre, etkinlikler belirlenen kurallar çerçevesinde yapılacak ve en kısa sürede tamamlanacak.

Çelenk sunma töreni ve şehitlik ziyaretleri asgari katılımla gerçekleşecek. Bunun dışındaki resepsiyon gibi yüz yüze etkinlikler yapılmayacak.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. İmer: TPAO acilen dikey örgütlenme ile güçlendirilmeli Gündem Rusya ile S-400 görüşmeleri sürüyor Gündem 32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tamamlandı Gündem İçişleri Bakanı Soylu: Giresun'da 944 personel çalışıyor Gündem