ABD'de seçim bitti, sıkıntısı sürüyor: Joe Biden, Trump'ı zorluk çıkarmakla suçladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan seçilen Joe Biden ile Trump yönetimi arasında geçiş süreci gergin ilerliyor. Biden, Trump'ın ekibini, geçiş sürecinde kendisine zorluk çıkarmakla suçlayarak, Savunma Bakanlığını hedef aldı. Pentagon'dan Biden'a yanıt gecikmedi.

Abone ol

ABD'de seçimler bitti, şimdi de geçiş krizi başladı.

Savunma Bakanlığının başkanlık geçiş sürecini noel gerekçesiyle ertelemesinin ardından mevcut başkan Trump ile yeni başkan Biden ekipleri arasında gerginlik devam ediyor.

20 Ocak'ta başkanlık görevini devralması beklenen Joe Biden, Trump yönetimini, kendisine ve ekibine geçiş sürecinde zorluk çıkarmakla suçladı.

''BİRÇOK KURUMUN İÇİ OYULDU''

Özellikle Savunma Bakanlığının geçiş sürecini engellediğini belirten Biden, ''ABD'nin güvenliği için kritik öneme sahip birçok kurum büyük zarar gördü, içleri oyuldu'' dedi.

Joe Biden, Trump yönetiminden önemli güvenlik alanlarında ihtiyaç duydukları bilgileri alamadıklarını, bu tür gecikmelerin ulusal güvenlik zafiyeti yaratabileceğini söyledi.

Pentagon'dan Biden'a yanıt gecikmedi. ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, ''Yetkililerimiz sıkıştırılmış bir program kapsamında geçiş faaliyetlerini destek vermek için son derece profesyonelce çalışıyorlar ve çalışmaya devam edecekler.''

Türkiye'yi ''haydut'' ilan edenlere tepki Gündem İngiltere ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı Gündem Türk üreticisinin isteği gerçekleşti: Rusya'ya domates ihracatında kota artıyor Gündem Türkiye 29 Aralık Kovid-19 bilançosu: 257 vefat, 15 bin 197 yeni vaka Gündem