Kira fırsatçılığı yurtlara da sıçradı

KYK yurtlarındaki kapasite yetersizliği nedeniyle öğrenciler özel yurtları tercih etmek zorunda kalıyor. Ancak bu dönemde onların fiyatı da 2 katına çıktı. Milyonlarca öğrenci mağduriyet yaşıyor. Fiyatı aşağıya çekecek yöntemlerin bulunması gerektiğini vurgulayan Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, girdi maliyetlerindeki KDV'nin bir süreliğine sıfırlanabileceğini söyledi.

Abone ol

Çoğunda kahvaltı ve yemek bile olmamasına rağmen yurt fiyatları oldukça yüksek.

Devlet yurdu bulmakta zorlanan öğrencilerin alternatifi ise özel yurtlar oldu. Ancak çoğu özel yurt fiyatlarını 2'ye katlamış durumda.

Yaşana fiyat artışında yurtların konumu da oldukça önemli. Özellikle İstanbul'da aylık yurt ücreti 4 bin lirayı buluyor.

"FİYATI AŞAĞIYA ÇEKECEK YÖNTEMLER BULUNMALI"

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, fiyatları aşağıya çekecek yöntemlerin bulunması gerektiğini vurguladı.

Koçal, girdi maliyetlerindeki KDV'nin bir süreliğine sıfırlanabileceğini vurguladı.

Türkiye'nin gerçek işsizlik tablosu: Geçici hizmetli için açılan kontenjana yoğun ilgi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''ABD sorumluluklarını yerine getirmedi'' Gündem Eczacılardan sahte ilaç açıklaması Gündem TGB ve üniversite topluluklarının yurt sorununa çözüm kampanyası büyüyor Gündem