Yüksekova'da zorlu hava şartlarına rağmen operasyon sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zorlu hava şartlarına rağmen operasyonlar sürüyor. Asker ve polisin ortak operasyonunda bir tankın içine düşebileceği derinlikteki hendekler kapatıldı. Evlerde yapılan aramalarda ise canlı bomba yeleği ve çok sayıda el yapımı patlayıcı bulundu.

Abone ol

Zorlu hava şartlarına rağmen Hakkari Yüksekova'da operasyonlar sürüyor. Bölgedeki güvenlik kaynakları, operasyon sırasında çekilen bazı fotoğrafları paylaştı.

Fotoğraflarda, PKK'nın Yüksekova’ya verdiği zarar ve tahribat görülüyor. Teröristlerin açtığı çukurlar ve tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar fotoğraflara yansıyor. Güvenlik güçleri huzurun yeniden sağlanması için tek tek bombalı tuzakları bularak imha ediyor.

Operasyonlarda bir tankın içine düşebileceği genişlikteki çukurlar kapatıldı. Bu büyüklükteki çukurlara birçok mahalle ve sokakta rastlanıyor.

Evlerde yapılan aramalarda ise canlı bomba yeleği ile patlayıcı yapımında kullanılacak çok miktarda malzeme bulundu.

Öte yandan dün Ağrı'da, "canlı bomba" ve "fedai" tarzı eylem yapabileceği değerlendirilen bir şüphelinin yakalandı. Vailikten yapılan açıklamaya göre yakalanan T.Y 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Muş'un Varto kırsalında ise PKK'ya ait 7 adet 12 kilogramlık tüplerle güçlendirilmiş El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye bu ayıptan kesinlikle kurtulmalıdır Gündem PKK'dan alçak talimat: "Sağlam yer kalmasın" Gündem SGK terör mağduru işverenlerin prim ödeme süresini uzattı Gündem Çavuşoğlu, Kerry ile bir araya geldi Gündem