“Sesiz çığlık“ eyleminde bu hafta

Antalya Kapalı Yol Kışlahan önünde her cumartesi gerçekleşen Vardiya Bizde Platformunun 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta Ergenekon, Balyoz vb. davalarda resmi kurumlardan gelen raporların yerine gizli tanıkların ifadelerine itibar edilmesinin kafalarda soru işareti yarattığı belirtilerek bu durumun açıklanması gerektiği kaydedildi. Eylemde ayrıca davaların büyük bir oyunun parçası olduğu ve esas hedefin Cumhuriyet olduğu vurgulandı.

Abone ol

Vardiya Bizde Platformu adına açıklamayı yapan Mediha Demirağ, resmi kurumlardan gelen rapor ve yazıların göz ardı edilip, yerine terör ve yüz kızarıcı suçlardan hüküm giymiş, meslekten atılmış gizli tanıkların ifadelerine itibar edilmesinin açıklığa kavuşması gereken bir husus olduğuna dikkat çekti. Attıkları sessiz çığlıklarla, yapılan haksızlıkları, hukuksuzlukları, yargı üzerindeki siyasi baskıları, medyadaki yargısız infazları kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Demirağ, "Sahte ve uydurma davalarla Türkiye üzerinde oynanan büyük oyuna, ülkemizin parçalanması ve laik-demokratik cumhuriyet rejiminin değiştirilmesi senaryosuna dikkat çekmeye gayret ediyoruz" diye konuştu. Davaların, büyük resmin bir parçası olduğun inandıklarını ve esas hedefin Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Demirağ, haklı olduklarını ve bir gün mutlaka kazacaklarını dile getirdi.

Platform üyeleri eylemde sık sık "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganlarını attılar. Eyleme çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Erkin İslam İşçi Partisi'nden aday, adaylığını açıkladı Gündem İşçi Partisi Genel Sekreteri Bolluk: Atlantik askeri olmayı reddedin! Gündem Erdoğan Diyarbakır'da Gündem Barzani ziyaret erteletti Gündem