Almanya’da vaka sayısı yükseldi

Avrupa'da Kovid-19 bilançosu ağırlaşıyor. Pandeminin merkez üssü haline gelen kıtada can kaybı ve vaka sayıları gün gün artıyor. Bölgedeki son gelişmeleri haberimizde izleyelim...

Abone ol

Avrupa, koronavirüse karşı zorlu bir mücadele veriyor. Dünya’da vaka sayısı hızla artarken, virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı da 37 bini aştı.

En fazla can kaybının yaşandığı İtalya’da kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 11 bin 591.

İtalya’dan sonra en fazla can kaybının yaşandığı ülke ise İspanya. İspanya'da 8 bin 189 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısı 58 bin 195’e yükseldi. İspanya, Çin’i geçerek ABD ve İtalya'nın ardından en fazla vakanın tespit edildiği üçüncü ülke oldu.

Vaka sayısının 67 bin 51 olduğu Almanya da ise hayatını kaybedenleri sayısı 650’ye ulaştı. Ülkede Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 15'e yükseldi.

Başbakan Angela Merkel de 3’üncü kez Kovid-19 testi yaptırdı. Testin sonucu yine negatif çıktı.

Fransa'da can kaybı 44 bin 550 çıktı. Vaka ve ölümlerin artması üzerine önlemler üst seviyelere çıkarıldı. Serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırıldığı ülkede 4 kez tedbrleri ihlal eden bir kişiye 2 ay hapis ve 800 avro para cezası verildi. Ayrıca ehliyetine de 3 aylığına el konuldu.

İngiltere'de vaka sayısı 22 bin 141 oldu. Hükümet, yurt dışında mahsur kalanlar için 75 milyon sterlin fon ayırdı. Ticari uçuşlar iptal edildiği için bulundukları ülkelerde mahsur kalan İngilizler, özel seferler ile geri getirilecek.

Vaka sayısı 408'e, can kaybı ise 10'a yükseldiği Bosna Hersek'te de yurt dışında mahsur kalan 729 vatandaşının tahliyesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü açıklandı.

Azerbaycan’da tedbirler doğrultusunda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Karadağ'da da ise kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan Avrupa'da uçuş trafiği bir önceki yıla oranla yüzde 88 azaldı.

ulusal.com.tr

Belarus'ta Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm Dünya ABD'li profesör Çin'i övdü: Dünyaya liderlik yapıyor Dünya Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı dünya genelinde 40 bini aştı Dünya İtalya'da ölü sayısı 12 bin 428'e yükseldi Dünya