Türkiye IŞİD’e karşı ortak koalisyon gücüne katıldı! İşte anlaşmanın satır aralarındaki ayrıntılar

Türkiye IŞİD’e karşı ortak koalisyon gücüne katıldı. Peki anlaşmanın satır aralarında hangi ayrıntılar var? Başta İncirlik olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Malatya Erhaç hava üsleri ABD’ye açık olacak. IŞİD’in üst düzey yöneticilerine ilişkin anlık ve zaman hassasiyetli operasyonlar yapılacak. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin IŞİD’e karşı ortak operasyon gücüne katılımını bu sözlerle açıklamıştı. Peki operasyonlar nasıl yürütülecek?

Çavuşoğlu'nun ayrıntılarını vermediği anlaşmanın teknik detayları ortaya çıkmaya başladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre hava operasyonlarının büyük çoğunluğu İncirlik üssünden yapılacak. Diyarbakır, Batman ve Malatya-Erhaç hava üsleri ABD uçaklarına açık olacak. Bu üsler gerek görülürse operasyonel kullanılabilecek. Amerika’nın halihazırda İncirlik üssünde bulunan 30 uçağının sayısı arttırılacak.

IŞİD’in üst düzey kadrolarına ilişkin anlık istihbarat sağlanacak. Bu doğrultuda örgüt militanlarının kaçmadan etkisiz hale getirilmesi için zaman hassasiyetli operasyonlar yapılacak. Operasyonların hangi bölgelere yapılacağı önceden kararlaştırılacak.

IŞİD’in var olduğu bölgeleri kapsayacak şekilde kısa menzilli hava savunma sistemi kurulacak. Türkiye ve ABD ile koalisyon gücünün hareket merkezi Katar arasında 24 saat eşgüdüm sağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Otogarı'nda silahlı saldırı: Yaralılar var Gündem Yanıtlar bugün saat 18.00'e kadar verilecek Gündem Komşusunu kurtarmak isterken hayatını kaybetti Gündem TSK açıkladı: Gönüllü askerlik için 3 bin kişi başvurdu Gündem