Erdoğan: Bunlar vekil değil teröristin ta kendisidir

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ülke ve millet olarak kritik günlerden geçtiğimiz bu günlerde bu toplantının birliğimizin bir sembolü olduğuna inanıyorum. Bugün yaşadığımız hadiselerin arkasında bizi yeniden o acı günlere döndürmek var. Bir dönem hakimiyet alanı 24 milyon kilometrekare bulan Osmanlı, 1913'te bile 5 milyon metrekare toprağa sahipti. Cumhuriyetimizi kurduktan sonra 780 bin kilometrekare Hatay'ı da sınırlarımıza kattıktan sonra elimizde kalmıştır.

"BİR KARIŞ VATAN TOPRAĞI VERME LÜKSÜMÜZ YOK"

Bugün birileri çıkmış bu büyük parçanın bir kısmını bizden koparmak için içeride ve dışarıda oyunlar yapıyor. 79 milyon vatandaşımızın tek birini dahi gözden çıkarma, bir karış vatan toprağı verme lüksümüz yoktur.780 bin kilometre kare bizim son sınırımızdır. Bu topraklardan tek bir santim bile feda etme hakkına sahip değiiz. Eğer milli bütünlüğümüze gölge düşürecek bir şey olursa şehitlerimiz, gazilerimiz bizden davacı olur. Bugün bölgemizde ve dünyanın dört bir yanında umudunu Türkiye'ye bağlamış yüz milyonlarca insan bizden davacı olur.

"TÜRKİYE'NİN DAİŞ'E DESTEK VERDİĞİ İDDİASI..."

Somali bugün Türkiye'nin gözünün içne bakıyor. Bize güçsüz diyenlerin gücü mazlumların, mağdurların yanında değil biz her türlü teröre rağmen Somali'nin yanında bulunduk. Türkiye'nin DAİŞ terör örgütüne destek verdiği iddiası bu ülkeye ihanet değil de nedir?

"TEMMUZ AYINDAN BU YANA 300'ÜN ÜZERİNDE ŞEHİT VERDİK"

Bölücü terör örgüüt ülkemize karşı saldırılarını arttırmış durumda. Son olarak Ankara'daki saldırı meselenin geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye temmuz ayından bu yana dünyada eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısı ile karşı karşıya, 300'ün üzerinde şehit verdik.

HDP'YE SERT TEPKİ: BÖYLE SİYASET OLMAZ

Türkiye'nin kuruluşunda Kürtler canlarıyla yanımızda olmuş eşit vatandaş olarak bu ülkede kardeşimiz olmuşlardır. Terör örgütü asla Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Biz en başından ber Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin de hakkını savunduk. DAİŞ Kobani'ye saldırdığında 200 bin Kürt kardeşimizi misafir eden biz olmadık mı? Birileri gidiyor Ankara'daki bombalı saldırıyı yapan teröristin sözüm ona taziyesine katılıyor. Diğeri de Meclis'te bunu savunuyor, böyle siyaset olmaz.

"BUNLAR VEKİL DEĞİL TERÖRİSTİN TA KENDİSİDİR"

Siz Meclis'te 80 milletvekili ile temsil edildiğinizde bile terör, saldırı çığırtkanlığı yapıyordunuz, buna artık bir düzen verilmeli. Bu vekillere tahammül etmek durumunda değiliz. Bu özgürlük terör örgütüne yardım olamaz. Evini teröristlere tahsis edemez.Bunlar vekil değil teröristin ta kendisidir.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Teröristi koruyan milletvekili sayılmaz, Meclis'te gereği yapılmalı. Milletimizin artık sabı kalmamıştır. Siyasi partilerimizden çok daha fazla özen bekliyorum, fezlekelerin gereği yapılmalı.

"DÜNYA ONBİNLERCE İNSANIN ÖLÜMÜNE GÖZ YUMDU"

Suriye'de çoktan sonuca ulaşılmalıydı. Ama DAİŞ'in rejimin desteği ile saldırıları ve YPG'nin saldırıları bölgeyi belirsizliğe itti. Tüm Batı ve dünya Suriye'de insan onurunun yanında dik bir duruş sergileyemedi. On binlerce insanın ölümüne doğrudan veya dolaylı göz yumdu. Suriye'de bir ateşkesi destekliyoruz ama ülkesinde 500 bine yakın insanı öldüren Esed rejimine destek verilirken muhalifler konusunda ikircikli tavır sergilenmesinden endişe ediyoruz. Ateşkes sürecinde Suriye'deki gelişmelerden en fazla etkilenen Türkiye'nin hassasiyetleri de göz önünde tutulmalı.

"EY RUSYA BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİN?"

PKK ve DAİŞ'e nasıl bakıyorsak PYD/YPG'ye de aynı gözle bakıyoruz. Müttefiklerimiz artık PYD/YPG'ye terör örgütü demede yol ayrımındadır. Son Ankara saldırısını PKK ve PYD-YPG'nin gerçekleştirdiğini herkes biliyor. Ankara'daki saldırıyı PKK ile PYD/YPG'nin birlikte yaptığı kesinleşmiştir. PKK'yı terör örgütü ilan ettiniz, şimdi PYD/YPG'yi de terör örgütü ilan edin. PKK ile yapamadığınızı PYD/YPG ile mi yapmak istiyorsunuz? PYD, Moskova'da ofis açtı. Ey Rusya bunun hesabını nasıl vereceksin?

"BU TOPRAKLAR GELMENİN KOLAY, TUTUNMANIN ZOR OLDUĞU YERDİR"

Biz bu coğrafyada acısı ve tatlısı ile olıp biteni iyi bilen bir ülkeyiz. Suriye'de ne olduğunu anlamak isteyen bunu bizden öğrenecektir. Bu coğrafya pek çok medeniyete beşiklik yapmış bir coğrafyadır ama aynı zamanda perk çok devlete, millete, orduya mezar olmuştur. Ben fedakarlık yapmam, sadece çıkarıma bakarım diyenler yanşoi yerdedir. Ordularınız, ekonomik gücünüz ne kadar büyük olursa olsun bir süre sonra bu coğrafyada hiçbiri işe yaramaz hale gelir. Çünkü 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları gelmenin kolay, tutunmanın zor olduğu bir yerdir.

"NE RUSYA'NIN NE DE RUS HALKININ DÜŞMANI DEĞİLİZ"

Biz asla savaş yanlısı ve savaş heveslisi bir ülke değiliz. Barışın, refahın, istikrarın hakim oması için çalışıyoruz. Rusya'nın uçağını düşürmeseydiniz işler bu hale gelmezdi diyorlar. Peki niçin Rusya'ya dönüp Türkiye sınırlarını ihlal etmeseydiniz işler bu hale gelmezdi demiyorlar. Biz ne Rusya'nın ne de Rus halkının düşmanı değiliz.

Kılıçdaroğlu: Hükümete açık çağrıda bulunuyorum... Gündem ÇYDD'den Cerattepe açıklaması: Mücadele eden Artvinlilerin yanındayız Gündem Nasuh Mahruki'ye Erdoğan'a hakaretten soruşturma Gündem Maden işçileri: Şehitler ölmez vatan bölünmez Gündem