Alman gazetesinden garip savunma: tasarı bir "görüş"

Abone ol

Alman Tagesspiegel gazetesinde yorum yazan Heinrich Schmitz, soykırım tasarısını savunmaya çalıştı. Schmitz makalesinde şu ifadeleri kullandı: “Alman Meclisi’nin kendini mahkeme yerine koymaması uyarısı, tabii ki haklıdır. Nitekim kuvvetler ayrılığı var. Ama zaten Meclis burada kendini bir mahkemenin yerine koymaya çalışmıyor. Burada bir dava görüşülmüyor ve karara bağlanmıyor. Bildirge ne bir yargı kararı, ne de bir yasa.”

Schmitz makalesinde şöyle devam ediyor: “Bildirgenin doğrudan yasal etkisi yok. Ve bilindiği gibi tarih hakkında demokratik yöntemle karar verilemez.

Yazara göre Alman Meclisi’nin burada ifade ettiği bir “görüş” (Meinung). Ancak Schmitz’e göre bu görüş “tarihsel bir olguyu dile getiriyor. Soykırım, soykırımdır.”

Gazeteye göre mesleği avukat olan Schmitz’in olgu olan katliam ile yargı değerlendirmesi olan soykırım arasındaki farkı bilmemesi oldukça şaşırtıcı

ulusalkanal.com.tr

Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği, Ulusal Kanal'a ödül verdi Medya Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği, Ulusal Kanal'a ödül verdi Medya Ulusal Kanal 30 Mayıs- 05 Haziran yayın akışı Medya Ulusal Kanal 30 Mayıs- 05 Haziran yayın akışı Medya