Maske seferberliği sürüyor

Türk halkının Koronavirüs salgını nedeniyle giriştiği maske üretim seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği Aydın Şubesi de seferberliğe katkı sağladı. Üretilen maskeler sağlık çalışanlarına ve Efeler Kent Konseyi'ne verildi. Tekirdağ'da ise öğretmen Erman Aydın 3 boyutlu yazıcıyla sağlık çalışanları için siperlikli maske üretiyor.

Abone ol

Türk halkının Koronavirüs'e karşı maske seferberliği devam ediyor. Cumhuriyet Kadınları DerneğiAydın Şubesi, derneğin Şişli Şubesi'nden gönderilen 3 boyutlu yazıcılarla basılmış malzemelerle evde maske üretimine girişti. Cumhuriyet kadınları, monte ettikleri 400 adet siperliği Atatürk Devlet Hastanesi'deki sağlık çalışanlarına bağışladılar.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Aydın Şubesi Başkanı Fatma Taşci, Koronavirüs mücadelesinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için herkesi imza kampanyasına çağırdı.

Cumhuriyet kadınları, ayrıca aldıkları malzemelerle kendi yaptıkları 200 adet siperlikli maskeyi Efeler Kent Konseyi'ne teslim etti.

Tekirdağ'da ise öğretmen Erman Aydın Koronavirüs salgınına karşı fedakarca mücadele eden sağlık çalışanları için 3 boyutlu yazıcıyla siperlikli maske üretiyor.

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektronik teknolojisi öğretmeni 38 yaşındaki Aydın, uzaktan eğitim sürecinde, okul idaresinin de izniyle sağlık çalışanları için maske üretmeye başladı.

Hem bir öğretmen hem de vatandaş olarak sağlık çalışanlarına destek olmak istediğini belirten Aydın, sağlık çalışanlarının salgınla mücadele ederken canlarını hiçe sayarak çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin birlik ve beraberlikle bu salgının üstesinden gelebileceğine inandığını vurgulayan Aydın, bilim alanında daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi. Maskeler, ihtiyaç duyan sağlık çalışanlarına dağıtılıyor.

ulusal.com.tr

Evler meydanlara çevrilecek Gündem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den Yusufeli Barajı açıklaması Gündem Özel uçak seferleri başladı Gündem İçişleri Bakanlığı açıkladı! 71 terörist teslim oldu Gündem