Sağlık Bakanı Koca'dan 'riski görün' paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazar esnafının üzerinde "Parasız gel, maskesiz gelme" yazılı tezgahının fotoğrafını paylaştı. Koca, vatandaşları semt pazarlarında maske takmaları konusunda uyardı. İstanbul Valiliğinden bir açıklama yapıldı.

Abone ol

Türkiye, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı tedbirlerini sürdürüyor.

Pazarcılar da tezgahlarına "Lütfen yaklaşmayın" ve "Parasız gel, maskesiz gelme" yazılı dövizlerle maske kullanımı konusunda vatandaşları uyardı.

Sağlık BakanıFahrettin Koca da sosyal medya hesabından, pazar esnafının tezgahının fotoğrafını paylaşarak vatandaşlara çağrı yaptı.

Koca, mesajında, "Maske ve sosyal mesafe uyarılarımız, halkımızın pratik zekası, hazırcevap konuşmasıyla mevzu olup yayılıyor. Pazar yerinde dikkatli olalım. Biri, parayla birlikte bir miktar koronavirüs uzatabilir." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliğinden de bir açıklama geldi. Açıklamada, pazarlardaki hafifletilmiş tedbirlerin 11 Mayıs Pazartesi itibaren uygulanacağı hatırlatıldı.

Valilik, kurallara uymayanlara para cezası verileceğini belirtti.

Bakan Selçuk 11 ilacın geri ödeme listesine eklendiğini açıkladı Sağlık Türk Eczacıları Birliği'nden Kovid-19 ile mücadelede ilaç hamlesi Sağlık Koronavirüs kaygısı ruh sağlığını tehdit ediyor Sağlık Antikor testleri başlıyor! Süreç nasıl işleyecek? Sağlık