A Haber İşçi Partisi'ni hedef gösterdi

Soma’da gerçekleşen kazanın ardından, yaşananları protesto etmek isteyen vatandaşlar polisin sert müdahalesi ile karşılaşmış ve 30 kişi gözaltına alınmıştı. Pazartesi günü A Haber'de yayınlanan Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında, Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, bu olaylarla ilgili elde ettiği görüntüleri yayınlayarak, yaşananların TGB ve İşçi Partisi üyelerinin sorumlu olduğu bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Görüntülerdeki kişilerin Somalı olmadığını iddia eden Şimşek, yaşanan faciayı provoke etmek ve halkı kışkırtmak amacıyla ülkenin farklı yerlerinden geldiklerini söyledi. Videonun yanı sıra gösterdiği fotoğraflarla İşçi Partisi İl Başkanı Erdem Özdemir, TGB Manisa İl Başkanı Kemal Tonay Uçak, Hüseyin Tavas ve Mustafa Soykan’ın kimliklerini açıklayarak, bu kişileri yönelttiği asılsız suçlamalarla açık hedef haline getirmiştir.

Somadaki bu faciaya karşı tepki göstermek, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşın hukuki ve doğal hakkıdır, siyasi partiler için ise bir görevdir. A Haberde yayınlanan programda yapılan açıklamalar ve “Soma'daki provokatörler deşifre oldu!” başlığıyla yayınlanan haberde İşçi Partililer kamuoyuna toplumsal bir faciayı provoke etmeye çalışan suçlular gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

İşçi Partisi Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir, iddialar üzerine bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamada “Abdurrahman Şimşek, akıl ve vicdan tutulması yaşamıştır. Kuru sıkı iddialar ile ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile televizyon ekranından açıkça iftirada bulunmuştur. Gösterilen görüntülerde ben ve arkadaşlarımın hiçbiri yer almamaktadır” ifadelerini kullanan Özdemir, hem tüzel kişilik olarak, hem de şahsi olarak dava açacaklarını, hukuki süreci başlatmış olduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Faciadan kurtulan işçiler soruyor: Tanrıverdi nerede? Gündem Emniyet'ten Okmeydanı açıklaması Gündem Kılıçdaroğlu: Bu ülkede demokrasi var Gündem Vali Mutlu'dan ilk açıklama Gündem