TÜSİAD: Çatlaklara değil binayı güçlendirmeye odaklanmalıyız

TÜSİAD, "2020 yılında Türkiye ekonomisi" konulu bir konferans düzenledi. Ekonomistlerin katıldığı panelde, Türkiye'nin ekonomik sorunları konuşuldu. Açılışta "aynı gemideyiz" vurgusu yapıldı. Uzmanlar, "Çatlağı değil binanın temelini onarmalıyız" mesajı verdi.

Abone ol

Türkiye'nin sorunları masaya yatırıldı. Ekonominin reçetesi konuşuldu.

İstanbul'da "2020 yılında Türkiye ekonomisi" konferansı düzenlendi. Konferans, TÜSİAD ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile yapıldı.

Açılışta TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ekonomi ve Finans Yuvarlak Masası Başkanı Barış Oran konuştu. "Aynı gemideyiz" vurgusu yaptı.

Ardından panele geçildi. Uzman isimler ekonomi gündemini değerlendirdi.

TÜSİAD Baş Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, deprem benzetmesi yaptı, "Çatlaklara değil binayı güçlendirmeye odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Uğur Gürses'in gündeminde bütçe harcamaları vardı, "En çok harcamanın personele yapıldığını" söyledi. Gürses, "yatırımların kısıldığını" belirtti.

Prof. Dr Selva Demiralp, "2019'daki para politikası 2020'ye kötü bir miras bıraktı" değerlendirmesinde bulundu.

Panelde işsizlik konusu da ele alındı.

ulusal.com.tr

'Memur maaş zammını hissetmiyor' Ekonomi YASAD yoluna Gönül Kamalı başkanlığında devam ediyor Ekonomi Merkez Bankası'ndan çek kararı Ekonomi Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplarken bu yanlışa düşmeyin... Ekonomi