Gözaltına alınan 32 polis adliyeye sevk edildi

Cemaatçi polislere yönelik İzmir operasyonunda gözaltına alınan polisler adliyeye sevk edilmeye başlandı. Gözaltına 32 F-Tipi polis arasında, İzmir'deki "Askeri Casusluk" operasyonlarını yürüten İstihbarat Şube Müdürleri de yer alıyor.

Abone ol

İzmir'de cemaatin emniyet örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınan F-Tipi polisler adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 32 cemaatçi polis arasında İzmir'deki "Askeri Casusluk" operasyonlarının İstihbarat Şube Müdürü, Yardımcısı ve amirlerinin de yer aldığı öğrenildi.

Gözaltındaki isimlerden Hasan Ali Okan İzmir'deki "Askeri Casusluk" operasyonlarında istihbarat şube müdürü, Taner Aydın da müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Operasyonların ardından Aydın İzmir KOM Müdürlüğü'ne, Okan ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığına terfi etti.

İzmir İstihbarat Şubesindeki F-Tipi polislerin görevleri sırasında; "üst düzey polis müdürleri, kamu kuruluşlarının bölge müdürü ve genel müdürü düzeyindeki yöneticilerini yasa dışı dinledikleri tespit edildi.

Sahte isimlerle yapılan yasa dışı dinlemelerde üst düzey yöneticiler hakkında "'pavyoncu' ve 'gazinocu' benzeri yakıştırmalarla dinleme kararları çıkarıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Güler'den İnce'ye destek Gündem Yazıklar olsun! Gündem Gençlerden 5 gündür iz yok Gündem Zirvedeki kriz derinleşiyor Gündem