Kılıçdaroğlu: Toplum artık AKP'ye güvenmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu AKP’nin 3 dönemlik isimleri için “eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı” dedi. AKP’nin düşüş sürecine girdiğini söyleyen CHP lideri “AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın seçimlerde başka partilere oy vererek, sürpriz yapmalarını da bekliyorum” ifadesini kullandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi’nde bir grup gazeteciyle bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

CHP lideri AKP’de 3 dönemlik isimlerinin yeniden aday gösterilmesine “Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı” değerlendirmesini yaptı. Toplumun artık AKP’ye güven duymadığını belirten Kılıçdaroğlu, AKP düşüş sürecine girdiğini söyledi.

1 Kasım seçimleri için yapılan anketlerin 7 Haziran seçimi sonuçlarıyla aşağı yukarı aynı sonuçları verdiğini belirten Kılıçdaroğlu seçimler için sürpriz beklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanı şantaja, dayatmaya boyun eğmedi. AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın da bu gerçeği görerek, seçimlerde başka partilere oy vererek, sürpriz yapmalarını da bekliyorum." ifadesini kullandı.

CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Kasım’dan sonra AKP azınlık hükümeti ve CHP’siz koalisyon kurma arayışına gireceğini belirtti. Erdoğan’ın kendisine hükümet kurma görevini vermemesi konusunda da “hiç umurumda değil ama bana görev verilmemesi, Erdoğan’ın ben halkı dinlemiyorum söylemidir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu listeye konulmayan Murat Özçelik’e ilişkin de “Listeler hazırlanırken Murat Özçelik’le görüştük, siyasette yeni yolu, ufku açık olsun” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Tuğrul Türkeş’in durumunu da değerlendirdi. Akşener için “saygın bir politikacıydı” ifadesini kullanan CHP lideri Türkeş için ise “pek çok çevrede hayal kırıklığı yarattı, kendisine duyulan güven temelden sarsılmıştır” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Hava göstersine yoğun ilgi Gündem Kimliği sır gibi saklanıyor Gündem Davutoğlu mülteci sorununa "el attı" Gündem Büyük facia böyle engellendi Gündem