ABD’de işsizlik oranı yüzde 24,9

Koronavirüs salgını öncesinde yüzde 3,5 olan ABD’deki işsizlik oranı, 10 haftada yüzde 25 seviyesine yaklaştı. En fazla iş kaybı yaşayanlar ise Afrika kökenli Amerikalılar oldu. Beyaz nüfusun yüzde 14’ü işsizken, bu oran siyah nüfusta yüzde 17’yi buldu.

Abone ol

ABD işsizlik verileri, 1929 Büyük Buhran seviyesine yakalamak üzere. İşsiz ordusuna bir hafta içinde yeni 2 milyon 100 bin kişi eklendi. 10 haftalık koronavirüs salgını sürecinde işsiz sayısı toplamda 41 milyonu geçti. İşsizlik oranı yüzde 24,9’a yükseldi. İşsizlik oranı Büyük Buhran’da yüzde 25,6 düzeyindeydi.

Vaka ve ölümler en fazla siyah Amerikalılarda yaşandı. İşsizlik verilerinde de durum değişmedi. Siyahlar beyazlara göre daha fazla iş kaybı yaşadı. Beyaz nüfusun yüzde 14’ü işsizken, bu oran siyah nüfusta yüzde 17 olarak hesaplandı.

Mart ve Nisan aylarında ABD’de düzenlenen bir ankete göre siyah katılımcıların yüzde 44’ü, hane halkından birinin işini kaybettiğini ya da maaşının azaltıldığını söyledi. Bu oran beyaz Amerikalılar arasında yüzde 38 oldu. Üç aylık masraflarını karşılayacak, dar günler için yapılan birikime sahip olanlar da Afrikalı Amerikalılar arasında daha az.

Öte yandan ABD’de Kovid-19 kaynaklı vaka ve ölüm oranları da artarak devam ediyor. Ölü sayısında 100 bin sınırı iki gün önce aşıldı. Bu sayıya yeni 3 bin 300 kişi daha eklendi.

Açıklanan son verilere göre ABD’deki toplam ölü sayısı 100 bin 300’ü geçerken vaka sayısı da 1 milyon 768 bini aştı.

ulusal.com.tr

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den halka çağrı Dünya Trump o kararnameyi imzaladı Dünya Nijerya'da Kovid-19 vaka sayısı 9 bine yaklaştı Dünya ABD'de göstericiler polis merkezini ateşe verdi Dünya