Deniz Adalı yazdı: Aslan, Paşa'yı avladı

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray ile KasımpaşaTürk Telekom spor Kompleksi'nde karşı karşıya geldi. Sezon başından bu yana 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puanla lider konumunda olan Galatasaray'ın bu maçta nasıl bir performans göstereceği merak ediliyordu. 4 maçlık kadrodan sadece Martin Linnes'i 11'e almayan Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, Linnes'in yerine sahaya Latovlevici’yi sürdü.

SARI KIRMIZILI TARAFTAR STADI YİNE DOLDURDU

Antalyaspor deplasmanı öncesi sahasında Sivaspor'u ağırlayan Galatasaray, taraftarın stadı doldurduğu o maçta net bir galibiyet almıştı. Kendi evinde keyif veren bir futbol sergileyen Sarı kırmızılı takımı taraftar Kasımpaşaspor maçında da yalnız bırakmadı. Stada 41 bin 710 biletli taraftar geldi. Maç öncesi stadta coşkulu bir atmosfer göze çarpıyordu.

TAÇSIZ KRAL UNUTULMADI

Geçen günlerde ölüm yıl dönümü olan Galatasaray'ın ve Türk Futbolunun unutulmaz futbolcusu sosyalist Metin Oktay'ı stadı dolduran taraftarlar da unutmadı. Adı anons edilen Taçsız Kral için bestelenen şarkı eşliğinde sahada dev Metin Oktay posteri de açıldı. Yaklaşık 42 bin taraftar hep bir ağızdan Taçsız Kral'ın ismini haykırdı.

ZORLU MÜCADELE BAŞLADI

Böyle bir atmosferde başladı Galatasaray -Kasımpaşaspor karşılaşması. Kendi evinde oynamanın rahatlığı ve taraftarın da desteğini arkasına alan ev sahibi takım ilk 20 dakikada konuk takıma göz açtırmadı. Üst üste ataklarla rakip kaleyi zorlayan Sarı kırmızılı futbolcular, her atağında taraftarı hop oturup hop kaldırdı. Rakibinin baskılı ve kontrollü futbolu karşısında atak yapmakta zorlanan Kasımpaşaspor, birkaç kez Sarı-kırmızılı kaleye yaklaşsa da tehlikeli bir pozisyona giremedi. Ev sahibini 1-0 öne geçiren ve taraftarı coşturan ilk golü atan isim de Gomis oldu. Kaleci Ramazan'ı ters tarafa yatıran Gomis, 44. dakikada rakip fileyi havalandırdı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca ev sahibi takım soyunma odasına 1 farklı üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Taraftarın alkışları eşliğinde sahaya çıkan Galatasaray, ilk yarıdaki baskılı ve kontrollü futboluna devam etti. Sağ ve sol kanattan ortalarla rakip kaleyi zorlayan ev sahibi takım, konuk takımın ileriye çıkmasına da izin vermedi. Karşılaşmada verdiği kararlarla taraftarın tepkisini toplayan hakem Cüneyt Çakır sık sık ıslıklandı. Maçta 71. dakikaya gelindiğinde Sarı-kırmızılı takım ilk değişikliğini yaptı. Yeni transferlerden Feghouli ye şans veren Tudor, Cezayirli futbolcunun yerine Tolga Ciğerci'yi sahadan aldı. Sürpriz golleriyle taraftarın gönlüne taht kuran Tolga, oyundan çıkarken uzun süre ayakta alkışlandı. Dakikalar 79'u gösterdiğinde ise sahaya yine Cimbom'un golcü futbolcusu Gomis çıktı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Gomis, takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

5 HAFTADA 4 GALİBİYET 1 BERABERLİK

90 dakika tamamlandığında sahadan 2-0'lık zaferle ayrılan Galatasaray ligde 13 puana yükselirken, Kasımpaşa ise 7 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı takım gelecek hafta Bursaspor deplasmanına çıkacak. Kasımpaşa ise Kayserispor’u sahasında ağırlayacak.

Deniz Adalı

ulusal.com.tr

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başladı Spor Alpay Özalan: Utanç verici Spor Passolig sistemi durdu Spor Eski basketbolcu Ufuk Yanar vefat etti Spor