YPG Minnağ hava üssünün adını değiştirdi

Terör örgütü PYD Suriye'de ele geçirdiği Minnağ hava üssünün adını "Serok Apo" olarak değiştirdi. PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesine de yeni bir saldırı başlattı. Teröristlerin hedefinin ilçenin tek hastanesini ele geçirmek olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, bir süre önce ele geçirdiği Minnağ hava üssünün adını değiştirdi. PYD üssün adını, PKK'nın İmralı Cezaevi'ndeki lideri Abdullah Öcalan'a atfen "Serok Apo" yani "Önder Apo" olarak değiştirdi.

Terör örgütü PKK/YPG, Minnağ Hava üssünün yanı sıra Tel Rıfat'ın adını da "Arpet" olarak değiştirdi.

Times gazetesinin haberine göre ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, "YPG'nin ilerleyişi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Eğit-donat'ın amacı IŞİD'le savaşmaktı. Ama kimseyi bir şey yapmaya zorlayacak durumda değiliz" diyerek terör örgütüne desteğini yineledi.

Bu arada terör örgütü PYD, Halep'in Azez ilçesine yeni bir saldırı başlattı. Azez'e 2 kilometre mesafede mevzilenen PYD güçlerinin, ilçenin kontrolünü ele geçirmek üzere saldırı başlattığı belirtildi.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Azez'in güneybatısındaki Maranas köyünden ilerleyerek ilçenin tek hastanesi konumundaki Azez Ulusal Hastanesini ele geçirmek istediği belirtiliyor.

Azez'in güneybatısındaki Maranas bölgesinden PYD'li teröristler tarafından Türkiye'ye ateş açılmış, Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları gereği karşılık vermeye başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

PKK'dan Ankara açıklaması Gündem Başbakan Davutoğlu saldırıyı kimin yaptığını açıkladı Gündem Erdoğan'dan Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret edecek Gündem İstanbul'da terör operasyonu Gündem