Mete Akyol hayatını kaybetti

Basın camiası, bir duayen gazeteciyi yitirdi. Usta gazeteci Mete Akyol, 81 yaşında hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde fenalaşan Akyol, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Abone ol

Ulusal Kanal gönüllülerinden, ''Basın Şeref Kartı'' sahibi gazeteci ve yazar Mete Akyol 81 yaşında yaşama veda etti.

Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Bütün Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Akyol, Ankara'ya gitmek için sabah saatlerinde İstanbul Ataşehir'de aracına bindi. Akyol aracında fenalaştı.

Hastaneye kaldırılan Akyol, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gazeteci-yazar Akyol'un yakın arkadaşı Yunus Demir, "Merhum, Ankara'ya gitmek için aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaşınca Ataşehir Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak sabah saat 10.00 civarında vefat etti" dedi.

1935 yılında Ordu'da dünyaya gelen Mete Akyol, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1951 yılında Ulus gazetesinin çocuk sayfasında çeviriler yaptı. 1953 yılında Hürriyet gazetesinin Tarsus muhabiri olarak göreve başladı.

Bir çok gazetede yazarlık yapan Akyol, çeşitli televizyonlarda da önemli programlara imza attı.

Akyol, Ergenekon, Balyoz gibi yurtseverlerin yargılandığı tertip davalarda da her zaman yerini aldı.

ulusalkanal.com.tr

İbrahim Yıldız: Teröriste terörist bile diyemediler Medya Rus basını: Afrin ile Menbiç'in birleşmesi engellenecek Medya Başbakan'dan Avrupa'ya sert tepki Medya Hikmet Çiçek yazdı: Cumhuriyet nasıl bu hale geldi? Medya