Önce sınır terör örgütlerinden temizlensin!

İşçi Partisi Hatay İl örgütü “terör örgütleri sınır dışı edilsin ve Yayladağ sınır kapısı açılsın” kampanyasını halka sorduk.

Abone ol

Ayakkabıcılar çarşısı diye bilenen Antakya merkezi, yine meydan caddesi ve diğer sokaklardaki Zücaciye, konfeksiyon, ayakkabı ve kuyumculuk yapan esnafa bu konuda düşüncelerini sorduk. Kapıların durumunu, açıldığında esnafın faydası ne olacaktır? Terör örgütlerinin Antakya halkına siyasi, ticari zararlarını sorduk.

Esnafların ortak görüşü:

1. Sınırlar terör örgütlerinden temizlensin.

2. Sınırlar Türk Güvenlik kurumlarına devir edilsin.

3. Kent merkezlerindeki Suriyeli muhalifler çadırlara gönderilsin.

4. Kent merkezlerindeki terör örgütlerinin yuvaları kapatılsın.

5. Esnaf üç yıla yakın süren Türkiye-Suriye krizi ile iflas etmiştir. Suriye hükümeti ile ilişkiler normale dönüştürülerek, bundan sonraki zararlarımız ticari anlamda, siyasi anlamda onarılmasını istiyoruz.

Rasim Paşa, konfeksiyon işletmecisi öncelikle sınırlar terör örgütlerinden temizlenmesini istemektedir. “Ben öncelikle sınırların terör örgütlerinden temizlenerek, sınırların açılmasını istiyorum. Neden sınırlarımızın açılmasını istiyoruz. Çünkü, bundan esnaf, vatandaş ve Türkiye Cumhuriyeti faydalanmaktadır. Müthiş bir ticaret Suriye ile yapılıyordu. Biz öncelikle terör örgütlerinin buralardan gönderilmesini talep ediyoruz. Hükümet bunu ciddiye almalıdır. Sonra ise kapılar açılırsa bizim açımızdan iyi olur” dedi.

Yusuf Civrioğlu, ayakkabı işleri ile uğraşmakta ve kapıların açılması bizim için bir umut olur düşüncesinde. “ Sınır kapılarının açılması bizim çıkarımızın ötesinde Türkiye-Suriye açısından iyi olur. Bu vesile ile Suriye iç savaşı’da biter. Buradaki mülteciler rahatça memleketlerine döneceklerdir. Artı bizim iş sahamız açısından da iyi olacaktır. Kapılar açıldığında Suriyeliler gelecek ve ticaretimiz yeniden rayına oturacaktır. Döviz girecek ve herkes için hayırlı olacaktır” temennisinde bulundu.

İsmail Deletioğlu ise farklı noktaya dikkat çekiyor ve iki halkın daha iyi şartlarda yaşamasını getirir. Diyerek “ Sınırların açılması Suriye halkının Antakya’ya gelmesini sağlar, her türlü mesleğin gelişmesini ve ticari hayatın yeniden iyileşmesini getirir. Yayladağsınır kapısının açılması işlerimizin düzelmesinde önemli katkısı olacaktır. Hatta Cilvegözü sınır kapısının açılması da önemlidir. Ortadoğu’ya açılan iki önemli kapı Cilvegözü ve Yayladağ kapısı kapandığından bu tarafa işlerimiz büyük sekteye uğramıştır. Bu iki kapısının ticari açıdan büyük önemini herkes bilmektedir. Siyasilerimiz ve devlet adamlarımız bu işe bir an önce eğilmelidir. Sizin çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Önemli bir sorunu çözmeye çalışıyorsunuz.” Dedi.

Kuyumcu esnaflarından İlker Yaldız ise hükümetin tutumunu değiştirmesini isteyerek, bu sorunun artık çözülmesini istemektedir. “Bu sınırların kapanması, kriz iş hacmımızın düşmesine neden olmuştur. Antakya’da bir çok esnaf iflas etmiştir. AKP’nin izlediği bu hatalı politikalar, gerek Türkiye-gerek Suriye’de yaşayan ve ticaret yapanlara büyür darbe vurmuştur. Hatay Ortadoğu’ya açılan kapılardan birdir. Yine Hatay ithalat ve ihracat açısından birinci sırada gelmektedir. Sebepsiz yere ve hiçbir açıklama yapılmadan Yayladağ sınır kapısı kapanmış ve iki halk bu durumdan etkilenmiştir. Hatay halkı artık dayanamaz duruma gelmiştir. Bakın esnaf bir gizli iflas yaşamakta ve bu işin bir an önce çözülmesini istemekte ve hükümetin politikasının bizim açımızdan bitmiştir. Yine bizler banka borçlarımızı ödeyemez duruma geldik. Esnaf yine Suriye’den siparişler aldı ve siparişler kriz yüzünden elinde kaldı. Hükümetten acil talebimiz : Derhal Yayladağ sınır kapısı açılsın” şeklinde konuştu.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Kampanya ilçelerde devam ediyor Ekonomi Özelleştirmeye karşı mücadele birleştirdi! Ekonomi Vardiya'dan çıkıp çadıra koştular! Ekonomi İşçiler intihar girişiminde bulundu Ekonomi