“Yayın yasağı sansürdür!“

4 bakan ile ilgili yürütülen 17 aralık yolsuzluk soruşturmasına getirilen yayın yasağı basın meslek örgütlerinin tepkisini çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "bu sansürdür" dedi. Basın Konseyi de "yasakların gerçekleri değil özgürlükleri yok edeceği" vurguladı.

Abone ol

17 Aralık operasyonunda rüşvet aldığı iddia edilen 4 eski bakanla ilgili Meclis'te yürütülen soruşturmaya yayın yasağı getirildi. Bakanların ifade vermesine 1 gün kala getirilen yasak basın ve gazeteci meslek örgütlerinin sert tepkisine neden oldu.

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yasağın basın özgürlüğüne sansür olduğunu belirtti..

"Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu yayın yasağı basın özgürlüğünü zedelemiştir. Basının görevi kamu yararını ilgilendiren bütün konularda bilgi ve fikirleri topluma aktarmaktır. Demokratik rejimlerde basın hürdür ve sansür edilemez"

Yayın yasağı ile ilgili Basın Konseyi de açıklama yaptı. Konsey, mahkemenin böyle bir karar alamayacağını vurguladı.

"Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 157. maddesinde, yayın yasağı kararı verilmesine olanak sağlayan bir düzenleme yoktur. Dolayısıyla, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin böyle bir karar verme yetkisi yoktur"

Kararın kabul edilemez olduğunu belirten Konsey, "yasaklar gerçekleri değil özgürlükleri yok eder "dedi

ulusalkanal.com.tr

Yayın yasağı tartışması Gündem Gökçek bezdirdi! Gündem Türkiye için utanç vakti Gündem Bu kararın karşısında durmalıyız! Getirsinler bütün karanlıklarını, meydan okumalıyız! Gündem