Öldürülen Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'den hendek açıklaması

Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşinin PKK'nın kazdığı hendeklerle ilgili tutumuna dikkat çekti. Türkan Elçi, "Tahir hiçbir zaman 'hendek iyidir' demedi. Bunların radikal bir şekilde yanlış olduğunu savundu" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında ensesine isabet eden tek kurşunla hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi Cumhuriyet Gazetesi'ne röportaj verdi.

Türkan Elçi, eşinin PKK eylemleri hakkındaki tutumuna dikkat çekti, "Hiçbir zaman hendekleri savunmadı" dedi.

"HENDEKLER İYİDİR DEMEDİ: Cizre, Silvan raporları var. Tahir hiçbir zaman ‘Hendekler iyidir, yapılmalıdır, bu halk mücadelesidir’ demedi. Bunun doğru olmadığını en radikal bir şekilde her yerde, her platformda çok net bir şekilde çekinmeden söyledi. Her ne olursa olsun, biz sorunları demokratik yollarla da çözebiliriz. Şiddetle, barikat kurmayla, hendek kazmayla değil demokratik yollarla çözülebileceğine çok inanıyordu."

Türkan Elçi, olayda sadece eşinin ölmesine dikkat çekti, "Tahir planlı bir şekilde hedef alındı" dedi.

"NİYE TEK TAHİR VURULDU?: Polisle karşı taraf arasında bir çatışma çıktı da bu çatışmadan dolayı arada gitti gibi bir şey yok. Öyle olsaydı başka yaralılar da olurdu, başka insanlar da ölmüş olurdu. Niye hiç kimse değil bir tek Tahir vuruluyor, tek kurşunla ensesinden vuruluyor."

ulusalkanal.com.tr

Leman Sam hakkında "zorla getirilme" kararı Gündem Eski milletvekili hayatını kaybetti Gündem Türk araştırma görevlisi Rusya'da gözaltında Gündem Devlet Bahçeli: Herkes aklını başına alsın Gündem