F tipine kurban derisi toplayanlar yargılanacak

Fethullah Gülen Cemaati, bu yıl kurban derisi toplayamayacak. Cemaat adına deri toplayanlar ‘terör örgütüne yardım ve finansal destek" suçundan yargılanacak. Polis toplanan derilere el koyacak.

Abone ol

Kurban derilerinin en büyük toplayıcılarından olan F tipi örgüt bu bayram deri toplayamayacak. Gülen yapılanması adına deri toplayanlar "terör örgütüne yardım ve finansal destek" suçundan yargılanacak. Polis toplanan derilere el koyacak. Bu konuda 81 il emniyet müdürlükleri uyarıldı.

Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilmesi bekleniyor. Kurbanlık ekonomisi 10 milyar lirayı aşacak bir rakam oluşturuyor.

Türk Kızılayı ve Mehmetçik Vakfı vekaleten kurbanlık keserken, cami dernekleri ve Türk Hava Kurumu başta olmak üzere dernek ile vakıflar ise kurban derilerini toplamaya çalışıyor.

Kurban derilerinin toplanması 80 yıldır Türk Hava Kurumu üzerinden yürütülüyor. AKP iktidarı Eylül 2013'de yaptığı değişik ile Türk Hava Kurumu devre dışı bırakıldı. Böylece tarikatların ve dini vakıfların kurban derisi toplamasının önü açıldı.

ulusalkanal.com.tr

TSK'nın PKK'ya operasyonlarına Amerika'dan yanıt niteliğinde hamle Gündem Gülse Birsel yazdı: Uşaklı bir ailenin, benim ailemin hikayesi Gündem Yaz saati uygulaması uzatıldı Gündem Davutoğlu: İçerideki konuşmayla dışarıdaki farklıydı, ellerine verilen metni okudular Gündem