Öcalan istedi, Meclis onayladı

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Açılıma yasal güvence" talebi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. MİT Kanun Teklifi'nin ilk 4 maddesi Meclis'ten geçti. Böylece, MİT'in PKK ve Öcalan ile yaptığı görüşmelere yasla dayanak sağlandı. AKP'nin verdiği önergeyle Kandil'in bir talebi daha yerine getirildi. MİT istediği herkesi artık İmralı'ya götürebilecek.

Abone ol

PKK ve Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri yasal güvence altına alan MİT Kanun Teklifi'nin ilk 4 maddesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Meclis’ten geçen 3'üncü maddeyle Abdullah Öcalan'ın "Açılıma yasal güvence" talebi yerine getirildi.

MİT'in PKK ile görüşmelerine yasal dayanak sağlandı.

3'üncü maddede, Milli güvenliğin ve ülke menfaatinin gerektirdiği hallerde yerli ve yabancı her türlü kurum ve kuruluş ile tüm örgüt veya oluşumlar ile kişilerle doğrudan ilişki kurabilir, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabilir." deniliyor.

Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere de yasal güvence getirildi.

Madde: 3, "MİT mensupları görevlerini yerine getirirken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle önceden bilgi vermek suretiyle görüşebilir ve görüşmeler yaptırabilir, görevinin gereği terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilir."

AKP'nin verdiği önergeyle, 3. maddedeki "görüşebilir" ifadesi "Görüşebilir ve görüşmeler yaptırabilir" olarak değiştirildi. Bu değişiklikle görüşmelerin kapsamı daha da genişletildi. MİT'in olur verdiği herkes cezaevlerindeki terör örgüt lider ve üyeleriyle görüştürülecek. Kandil'in uzun süredir "Öcalan ile yüz yüze görüşmek istiyoruz" talebinin bu deeğişik ile karşındığı belirtiliyor.

Teklifin birinci maddesinde de AKP'nin önergesiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre, MİT’in görevleri arasındaki "Dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulunca verilen her türlü görevi yerine getirmek" cümlesindeki "her türlü" ifadesi metinden çıkarıldı.

MİT'in istihbari bilgi toplamasıyla ilgili kullanılan araç-gereç ve yönetmelikleri belirleyen ikinci fıkraya ise "üretilen istihbaratı gerekli kuruluşlara ulaştırmak" ifadesi eklendi.

Haber: Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr

AKP'li vekillere ilginç anket Gündem O hakim konuştu: Ağzı torba değil ki büzesin Gündem Bu yazıya 6 bin TL ceza! Gündem Bu fotoğraf yüzünden mahkemelik oldu Gündem