İşçi Partisi heyeti Yunanistan'da

Bu arada İşçi Partisi heyeti Yunanistan temaslarının ikinci gününde, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi ile görüştü. Yunan komünistleri görüşmede, soykırımı inkar yasasına karşı olduklarını net bir dille ifade etti. "Baskıcı" olarak niteledikleri kanuna karşı, kitle örgütlerini harekete geçmeye çağırdı.

Abone ol

"Ermeni soykırımı yoktur" denilmesini yasaklayan Yunanistan'a giden İşçi Partisi heyeti, ziyaretin 2. gününde iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi temsilcileri ile görüştü.

İşçi Partisi Dış İlişkiler Bürosu Başkanı yunus Soner Başkanlığı'ndaki heyet, sabah saatlerinde Yunanistan Komünist Partisi temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede Yunanistan Meclisi'nin çıkardığı yasa ele alındı.

Komünist Parti yetkilileri yasayı "baskıcı" olarak niteledi. Kanuna karşı olduklarını net bir dille ifade eden Komünist Parti temsilcileri, yasaya karşı kitle örgütleri aracılığıyla mücadele edeceklerini vurguladı. Komünist Partililer, sözkonusu olayların "soykırım" değil, "kırım" olduğunu ifade etti.

İşçi Partisi heyeti, akşam saatlerinde de iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi heyeti ile bir araya geldi. Heyet görüşmelerini yarın da sürdürecek.

ulusalkanal.com.tr

CIA şefi: Esad kazandı Gündem CHP'nin tezkere tutumu Gündem Kalçasına demir saplanan adam konuştu Gündem Demirtaş'tan AKP'ye açılım çağrısı! Gündem