Türkiye'den Çad'a tıbbi yardım

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerine tıbbi malzeme yardımı yapan Türkiye, bu kez de Çad'a tıbbi malzeme gönderdi. Afrika ülkesi Çad'a tıbbi malzeme yardımı götüren uçak Ankara'dan havalandı. Uçakta bir de ambulans yer alıyor.

Abone ol

Türkiye, Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerine tıbbi malzeme yardımı yapmaya devam ediyor. Türkiye'den Afrika ülkesi Çad'a yardım malzemelerini taşıyan uçak, Ankara'dan hareket etti.

Hazırlanan tıbbi malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Milli Savunma Bakanlığına ait A400M tipi kargo uçağına yüklendi. Tıbbi malzemeler arasında bir de ambulans yer aldı.

Uçaktaki yardım malzemelerinin üzerinde Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözlerine yer verildi.

Çad Sağlık Bakanlığı, ülkedeki koronavirüs kaynaklı ilk ölümlerin 29 Nisan'da gerçekleştiğini açıklamıştı. Türkiye daha önce ABD, İngiltere, İspanya, İtalya ve Balkan ülkelerinin de arasında olduğu çok sayıda ülkeye tıbbi yardımda bulunmuştu.

ulusal.com.tr

IŞİD'in sözde Irak sorumlusu öldürüldü Gündem Erdoğan'dan 'erken seçim' açıklaması! Seçimler ne zaman? Gündem Parklarda yeni dönem başladı Gündem İçişleri Bakanlığı açıkladı! Kovid-19 aile içi ve kadına yönelik şiddetin oranlarını değiştirdi Gündem