CHP, "Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor” başlıklı bir broşür hazırladı

CHP, başkanlık sistemi teklifine karşı "Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor” başlıklı bir broşür hazırladı. Teklifin Genel Kurul'dan geçmemesi için çaba gösterecek CHP, halkı başkanlığa karşı ikna etmek için hazırladığı broşürü dağıtacak. Broşürde, Anayasa değişikliğinin, Meclis yetkilerini kaldıracağı ve Cumhuriyet rejimini değiştireceği vurgulanıyor.

Abone ol

Meclis'in yetkisiz kalacağı belirtildi, gücün tek bir adama verileceği vurgulandı.

CHP, başkanlık sistemi teklifine karşı "Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor” başlıklı bir broşür hazırladı.

35 maddeden oluşan broşür halka dağıtılacak. Peki, broşürde neler var?

BAŞKANLIK KARŞITI BROŞÜR

- Önerilen sistemde yasama, yürütme ve yargı yetkileri bir kişinin elinde toplanıyor. Bu sistem açıkça diktatörlük ve tek adam rejimidir.

- Cumhuriyet ortadan kaldırılacak. Egemenlik halktan alınacak, tek bir kişiye verilecek.

- Cumhurbaşkanı, partili cumhurbaşkanı sıfatıyla milletvekili adaylarını belirleyecek, Meclis’in oluşumuna müdahale edecek, Meclis’i feshedebilecek.

- Cumhurbaşkanının partili olması nedeniyle tarafsızlık mümkün olmayacak.

Meclis'in gensoru ve güvenoyu gibi denetleme araçlarından yoksun kalacağı belirtilen broşürde, yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağı da vurgulanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Teklifinin en geç 10 Ocak Salı günü Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor Gündem Yılbaşında anlamlı ziyaret Gündem İsmail Hakkı Pekin saldırının hedefine dikkat çekti Gündem Reina saldırganını yakalamak için Zeytinburnu'nda bazı adreslere baskın yapıldı Gündem