Şakir Keçeli hayatını kaybetti

Türkiye'deki Alevi - Bektaşi kültürünün en önemli araştırmacılarından biri olan, Avukat Şakir Keçeli, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 79 yaşındaki Keçeli, 2 Temmuz Pazar günü saat 14:30'da Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane'de yapılacak törenin ardından İz bırakanlar mezarlığına defnedilecek.

Abone ol

Hukukçu, Bektaşi Babası, yazar Şakir Keçeli geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Hayatını Alevi - Bektaşi kültürünü araştırmaya adayan Keçeli, 79 yaşında çok sayıda kitaba imza attı.

Aynı zamanda avukat olan Şakir Keçeli, ilerleyen yaşına rağmen Ergenekon davasında Türkiye'yi, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Vatan Partisi'ni cansiperane savundu. Kumpasların çökmesinde büyük katkılar sağladı.

Aydınlık gazetesinde de yazıları yayımlanan Keçeli, Vatan Partisi'nde bir önceki dönem Merkez Karar Kurulu'nda görev aldı. Bektaşi Babası Keçeli son olarak, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in danışmanlığını yürütüyordu.

Şakir Keçeli'nin cenaze töreni 2 Temmuz Pazar günü saat 14:30'da, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane'de yapılacak.

Şakir Keçeli'nin naaşı törenin ardından Fikret Otyam ve İlhan Selçuk gibi isimlerin defnedildiği İz Bırakanlar mezarlığında defnedilecek.

ulusal.com.tr

ulusal.com.tr

Emniyetten Reina saldırganının yakalanmasına ilişkin açıklama Gündem Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması Gündem Pendik'te uyuşturucuyla mücadele operasyonu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ve Putin ile görüştü Gündem