F-Tipi savcılar iade edilmeme karşılığında gizli bilgileri Almanya'ya verecek

Kaçak savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın gizli bilgi ve belgeleri de Almanya'ya kaçırdığı ifade edildi. Akşam Gazetesi'nin haberine göre kaçak savcılar, gizli belgeleri Türkiye'ye iade edilmeme garantisi için Almanya'ya verecek.

Abone ol

Kumpas savcılarının gizli devlet belgelerini Almanya'ya kaçırdığı belirtildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılınca yurt dışına kaçan F tipi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın devlete ait gizli belgeleri de yanlarına aldığı öne sürüldü.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre kaçak savcılar develetin gizli belge ve bilgilerini de Almanya'ya kaçırdı. İstihbarat birimlerine dayandırılaran haberde "belgelerin Türkiye'ye iade edilmeme karşılığında Alman istihbarat servisine verileceği" ifade edildi.

Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Almanya'ya kaçan eski savcılar Öz ve Kara'nın kaçış öncesi tüm irtibatları mercek altına alındı. Kaçak savcıların firar öncesi yaptığı görüşme trafiği adım adım incelemeye alındı.

Bir dönemin özel görevli kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara; Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin haklarından yakalama kararı çıkarmasından 12 saat önce ülkeyi terk etmişti.

ulusalkanal.com.tr

TGB'den Hilal Kaplan'a cevap Gündem Özgür Odatv Gündem HDP'den 'seçim hükümeti' açıklaması Gündem İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısının öldürdüğü Ahmet Sülüşoğlu’nun ailesi konuştu Gündem