AKP'de neler oluyor

Tutuklulukta üst sınırı düzenleyen tasarı, "AKP'de neler oluyor?" sorusunu akla getirdi. Adalet Bakanı ne dediyse, Başbakan Erdoğan yalanladı. 7 buçuk yıldı, 5 yıl oldu; 149 sanıktı, yüzlerce, hatta binlerce oldu, sonra 130'a düştü. Tasarı Bakanlar Kurulu'ndan çıkartılamayınca, AKP teklifi olarak sunuldu.

Abone ol

Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa teklifi Meclis'e sunuldu. Ancak, belirsizlikler teklifle daha da arttı.

Belirsizliklerin kaynağı ise bizzat AKP hükümettinnden gelen açıklamalar. Bu güne kadar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ne dediyse, Başbakan Erdoğan tersini söyledi. Çelişkili açıklamalar birbiri ardında geldi.

Bozdağ önce, tutukluluğu 7 buçuk yılla sınırlandırıyoruz dedi.

Başbakan'ın itirazı ertesi gün geldi. Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi tutuklulukta üst sınırı 5 yıla indireceklerini açıkladı.

İkinci çelişki ise yasa ile serbest kalacakların sayısı konusunda yaşandı. Bozdağ 149 kişi 5 yılı aşkın süredir tutuklu dedi.

Erdoğan, sayıyı yüzlere, hatta binlere çıkardı.

Bozdağ'dan gelen üçüncü rakam, "AKP'de neler oluyor?" sorusunu akla getirdi. Ankara’da Hakimevi’nde gazetecilerle kahvaltı da bir araya gelen Bozdağ, bu kez ilk açıkladığı sayıdan 19 kişi eksiltti. Adalet Bakanı, "Tutuklulukta üst sınırın 5 yıla indirilmesinden 130 sanık yararlanacak" dedi. Eksilen 19 sayısının Ergenekon davasında 5 yılını dolduranlarla aynı olması dikkatlerden kaçmadı.

Tasarının Meclis'e gelişinde de sorunlar yaşandı. Çalışmayı Adalet Bakanlığı yapacak, tasarı Bakanlar Kurulu kararı ile Meclis'e gönderilecekti. Ancak bu olmadı. AKP Hükümeti Bakanlar Kurulu'ndan tasarıyı çıkartamadı. Düzenleme AKP teklifi olarak Meclis'e sunuldu.

ulusalkanal.com.tr

Küçük, tutukluluk süresini değerlendirdi Gündem "Gerekirse meclisi kuşatırız" Gündem Basın Konseyi Silivri'de Gündem Dershanelerle ilgili yasa tasarısı Meclis'te Gündem