Emekli ikramiyelerindeki 30 yıl sınırı kalkıyor

Memurlara, 30 yılın üzerindeki hizmet süresi için, ikramiye ödenmesine olanak tanıyan kanun tasarısı, Meclis alt komisyonunda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 408 bin memur emeklisine 2 milyar lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Devlet memurlarının, 30 yılın üzerindeki hizmet süresi için, ikramiye ödenmesine olanak tanıyan kanun tasarısı, Meclis alt komisyonunda kabul edildi.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mevcut uygulamasında memurlara yönelik emekli ikramiyesinin en fazla 30 yıl olarak ödeniyordu. Fakat kuruma yapılan 120 bin başvuru ve 65 bin kişinin konuyu yargıya taşıması üzerine Anayasa Mahkemesi 30 yıl sınırını ortadan kaldırdı.

Açılan davaların adli masrafları ve iş yoğunluğu nedeni ile hükümet geri adım attı. 30 yıl sınırını ortadan kaldıran kanun tasarısı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 408 bin memur emeklisine 2 milyar lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Kanun tasarısına göre yasa meclisten geçtiği takdirde bir yıl içerisinde başvuru yapmayan emeklilerin hakkı ölüyor.

ulusalkanal.com.tr

Avrasya tüneli 6 ay sonra açılıyor, geçiş ücreti 5 dolar artı KDV olacak Ekonomi BTK geçen yıl 31,2 milyon lira ceza kesti Ekonomi Turizm sektörü uzun bayram tatilinden umutlu Ekonomi Gross'tan 10 trilyon dolarlık uyarı Ekonomi