Yalnızca toprak değil, üzerinde yaşayan her canlı da onlara emanet

Yalnızca toprak değil, üzerinde yaşayan her canlı da onlara emanet. Mehmetçik, bölgede yürütülen operasyon sırasında bir patlama nedeniyle enkaz altında kalan ve yaralanan köpeği kurtardı. ‘Mucize’ ismini verdikleri köpeğe ilk müdahale de askerler tarafından yapıldı. 3 günün ardından Gaziantep’teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneği ile irtibata geçen askerler ‘Mucize’yi Derneğe teslim ederek, tedavi altına alınmasını sağladı.

Abone ol

Havada, karada, dağda, çatakta... Vatan toprağı olduğu gibi gi canlılılarda Mehmetçiğe emanet.

Fırat Kalkanı Harekatında destan yazan Mehmetçik, dünyaya insanlık dersi verdi. Öyle ki, El Bab’da enkazın altından bir köpek kurtardı. İlk müdahalenin yapıldığı köpeğe askerimiz 3 gün boyunca gözü gibi baktı. Daha sonra Gaziantep’teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneği’ne teslim etti ve köpek şimdi Gaziantep’teki klinikte tedavi altında.

Mehmetçik köpeğe ‘Mucize’ adını verdi. Çünkü aldığı yaralar yaşama tutunmasını zorlaştırıyordu ama Mehmetçiğin o uğurlu eli ‘Mucize’yi gerçekleştirdi.

Yaşama Mehmetçik sayesinde tutunan Mucize köpek, şimdi klinikte kendisini sahiplenecek aileyi bekliyor.

Mehmetçiklerimiz için bu ne ilk, ne de son... Daha önce de 10 kadar yaralı kediyi kurtararak yine Derneğe teslim etmiş ve hayatta kalmaları sağlanmıştı.

En son geçen hafta yine El Bab’ta bir kedi enkaz altından kurtarıldı. "Barış" ismi verilen kedi şimdi Gaziantep’te sıcak bir yuva bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

Kilyos plajına moloz döküldü- İstanbul haberleri Gündem Hayırlı Konvoy, Akdeniz'de Gündem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti erken seçime gidiyor Gündem Asbest tehlikesine karşı AKP hükümetine çağrı Gündem