Adalet Bakanlığı'ndan Ergenekon hakimlerine yanıt

Ergenekon davasına tahliye sürecine direnen 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Adalet Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık, "Özel Görevli Mahkemeleri Meclis kapatamaz" diyen Ergenekon hakimlerine, "Bu mahkemeler yasayla kuruldu, yasayla kaldırıldı" yanıtını verdi. Adalet Bakanlığı, Ergenekon mahkemesinin gerekçeli kararı 15 gün içinde yazmaktan başka görevi ve yetkisi olmadığını da vurguladı.

Abone ol

Adalet Bakanlığı Ergenekon'da tertibinde tahliyelere direnen 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne tokat gibi yanıt verdi.

Adalet Bakanlığı, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin dünkü açıklamasının her satırına yanıt verdi. Bakanlık, "Özel Görevli Mahkemeleri Meclis kapatamaz" diyen Ergenekon Hakimlerine, ÖGM'lerin Meclis'te çıkarılan yasayla kurulduğunu hatırlattı, "Bu mahkemeler yasayla kuruldu, yasayla da kaldırıldı" dedi.

Adalet Bakanlığı, mahkemenin tahliye taleplerini reddetmesini de değerlendirdi. Ergenekon Mahkenesi'nin Özel Görevli Mahkemeleri kapatan yasanın yürürlüğe girdiği 6 Mart tarihinden itibaren ortadan kalktığını vurgulandı. Açıklamada, Ergenekon mahkemesinin gerekçeli kararı 15 gün içinde yazmaktan başka görev, yetki ve sorumluluğu olmadığı belirtildi.

Bakanlık'tan, Ergenekon hakimlerinin "Özel görevli mahkemeleri kaldıran yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız" sözlerine de yanıt geldi. Adalet Bakanlığı, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurma yetkisinin olmadığını bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

Silivri nasıl yıkıldı? Gündem Sürücüler dikkat Gündem Yaralı polis memuru şehit oldu Gündem ''Babam bir kez daha şehit oldu'' Gündem