Sanayici korumacı politika istiyor

Trump’ın çelikten gümrük duvarına karşı Türkiye hangi hamleleri yapmalı? Ege Demir - Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin, Ulusal Kanal’ın bu sorusuna yanıt verdi. Türkiye’nin ciddi bir karşı hamlesi olmadığını belirten Şahin, hükümetin alacağı en etkin önlemin “Türk demir çelik sektörünü korumak” olacağını vurguladı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump gümrük duvarını çelikten ördü, çelik ithalatına ek yüzde 25 vergi getirdi.

Türk demir çelik sektörü de hükümetten “korumacı” politika talep etti. Yüzde 30 olan ithal hurda vergisinin kaldırıldığını hatırlatan Ege Demir - Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin, hükümete taleplerini Ulusal Kanal aracılığı ile yaptı.

Yılmaz’a göre Amerikan yönetiminin çelik ithalatına yüzde 25 ek gümrük vergi getirmesi Türk demir çelik sektörünü olumsuz etkileyecek. Ancak 2018 yılından umutlu çünkü Çin’de fiyatlar çok yüksek.

Türkiye’nin Amerika’ya ciddi bir karşı hamlesi olmadığını belirten Şahin, son zamanlarda ülkelerin kendi sanayisini korumak için tedbirler almasına rağmen Türkiye’nin demir-çelik ithalatını yüzde 30’dan sıfıra çektiğine dikkat çekti.

Haber: Ufuk Akkaya

Kamera: Akın Kara

ulusal.com.tr

Akdeniz belediyesinde çalışan 16 emekçinin işine son verildi Ekonomi Sakarya'dan Bangladeş'e drone ihracatı Ekonomi İstanbul'un ünlü AVM'si İstinye Park satılıyor Ekonomi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem'den o bankalara çok sert uyarı Ekonomi