AKUT'tan depremde arama kurtarma tatbikatı

17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin ardından yüzlerce yurttaşa hayat vererek gönülleri fetheden AKUT, depremin yıl dönümünü de es geçmedi. Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde, boşaltımış bir binada enkaz altından yaralı çıkarma tatbikatı gerçekleştirildi. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, tatbikatın ardından Türkiye'nin afet hazırlıklarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Abone ol

17 Ağustos Depremi'nde yüzlerce yurttaşının hayatını kurtararak halkın gönlünde taht kuran AKUT, depremin yıl dönümünde de görev başındaydı.

Tatbikat için yıkım tehlikesi bulunan terkedilmiş bir tercih edildi.

Tatbikatta beton zemin önce delindi, ardından kalıp halinde kaldırılması sağlandı.

1999 depreminde 2 ekibi ve 120 gönüllüsü ile yüzlerce yurttaşa hayat veren AKUT, bugün Türkiye'ye yayılan 35 ekibi, bin 600 gönüllüsü, vakıf ve enstitüsünde eğitim verdiği binlerce yurttaşla her daim tetikte.

Kimi doktor, kimi avukat, bazıları öğrenci bazıları ise emekli..

Aradan geçen 16 yılda çok yol alsalar da AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, afet yönetiminde esas noktanın es geçildiğine dikkat çekti.

Depremden önce ihmal edilen 1 liralık tedbirin deprem sonrası Türkiye'ye maliyeti tam 36 lira.

Tatbikata ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar da İstanbul Büyükşehir Belelediyesi'nin Kentsel Dönüşüm anlayışından yakındı.

Hazinedar Beşiktaş'ta 40 bin haneye afetlere karşı ilk yardım çantaları ve bilgilendirme broşürleri ulaştıracaklarını duyurdu.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

KAMERA: TAYLAN KAYA

Hakkari'de "öz yönetim" operasyonu Gündem Direniş medyası Gündem Bu ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem Davutoğlu açıkladı: MHP ile koalisyon olacak mı? Gündem