FETÖ'nün Milli İstihbarat Teşkilatı'na sızma yöntemi ortaya çıktı

FETÖ'nün Milli İstihbarat Teşkilatı'na sızma yöntemi ortaya çıktı. Örgüt, Türkiye'nin en kritik kurumlarından MİT'e sızmaları için elemanlarını İstanbul'da "Kızılay" ve "Matematik" kod adı verilen evlerde yetiştirmiş.

Abone ol

FETÖ'nün Milli İstihbarat Teşkilatı'na sızma yöntemi deşifre oldu.

İddianameyi İstanbul Başsavcılığı hazırladı. Buna göre, FETÖ, MİT’e eleman yerleştirmek için adayları özel evlerde eğitti.

FETÖ'cülerin eğitildiği evler İstanbul’da Fatih ve Esenler ilçelerinde bulunuyordu. Bu evler örgütün mahrem olarak nitelediği ve diğer çalışma evlerinden ayrı olarak değerlendiriliyor.

“Kızılay” ve “Matematik” kod adlı evlerde "sadece MİT’e sızdırılmak için" eleman yetiştirildi.

Habertürk'ün haberine göre, iddianamede şüphelilerden Bekir kod adını kullanan Şahin İ. MİT'e sızma evlerinde eğitildiği belirtiliyor.

İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI İDDİANAMESİ'NDEN

“Söz konusu örgüt-çalışma evinde başta Sinan A.ve F.K. olmak üzere örgütün MİT’e sızdırmak için hazırladığı Hasan Hüseyin, Fahrettin, Tarık, Enes isimli örgüt mensuplarıyla birlikte kalan şüpheli Şahin İ., burada aylarca örgüt içi eğitim ve sınava hazırlık süreci geçirmiş, daha sonra örgüt tarafından Ankara’ya yönlendirilmiş, burada MİT sınavına girerek örgütün de yardımıyla başarı sağlayarak kurum personeli olmuştur."

Savcılık 4’ü MİT evleriyle bağlantılı 30 şüpheli hakkında, 7.5 yıl ile 62.5 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.

ulusal.com.tr

Hüseyin Vodinalı yazdı: Dünya savaşına doğru Gündem Doğu Perinçek'ten Suriye açıklaması Gündem Rus büyükelçiden 'vize' açıklaması Gündem BMGK'daki Suriye mesaisinde gerginlik sürüyor Gündem