Bilirkişi heyeti kumpası tespit etti! Balyoz'a balyoz!

Balyoz kumpasına son "balyoz"u vuran bilirkişi raporu oldu. Mahkemeye sunulan resmi bilirkişi raporunda kumpas tespit edildi. Raporda 5 no'lu hard diskte suçlama konusu tüm dosyaların saati değişitirilmiş başka bir bilgisayardan kopyalandığı belirtildi. Mehmet Baransu'nun bavulundan çıkan CD'lerindeki dosyaların da manüpile edildiği belirtildi.

Abone ol

Balyoz davasında bir darbe de bilirkişi heyetinden geldi. Mahkemeye sunulan resmi bilirkişi raporunda, dijital verilerdeki sahtecilikler anlatıldı, kumpas tespit edildi.

Bilirkişi raporunda davayı temelden çökerten çarpıcı tespitler yer aldı. 5 No'lu hard diskte dava konusu tüm dijital verilerin, sistem saati değişitirilmiş bir bilgisayardan kopyalandığı açıklandı. Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun özel görevli savcılara teslim ettiği CD'lerdeki dosyaların da manüpile edildiği vurgulandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin belirdiği 3 bilirkişiden oluşan heyet 132 sayfalık raporun sonuç bölümünde kumpası ortaya koyan önemli değerlendirmelerde bulundu. Balyoz CD'lerinin oluşturulma ve değiştirilme tarihleri ile içlerindeki bilgiler arasında çelişkiler anlatıldı. Dijitallere ait tarih bilgilerinin gerçeği yansıtmadığı ve üst veri bilgilerinin değiştirildiği kaydedildi.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda döşeme altında bulunan 5 No'lu hard diskin en son 28 Temmuz 2009'da kullanıldığı belirlendi. İncelemede; 5 No'lu hard diskin bu tarihten sonra 6 kez sistem saati değiştirilmiş bir bilgisayar ile açıldığı ortaya çıktı. Bu kullanımlarda yapılan işlemin sadece dışarıdan dosya kopyalama olduğu vurgulandı. Kopyalanan dosyalar ise suçlama konusu dijital veriler.

Bilirkişilerin görüş ve değerlendirmelerinin yer aldığı bölümlerde bahse konu çelişkilerin tesadüfen ortaya çıkamayacağı ve dijital verilerin zaman bilgilerinin bilinçli olarak değiştirildiği ifade edildi.

Raporda; daha önce sahtecilikleri gizleyen TÜBİTAK raporlarında kullanılan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belgeleriyle ayrıntılı olarak anlatıldı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

İşte Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyeleri Gündem Cemil Çiçek idam cezasıyla ilgili konuştu! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgecan açıklaması Gündem O devlet kurumuna 'ayrımcılık' soruşturması Gündem