İçişleri Bakanı Öztürk kumpas savcılarını Alman mevkidaşı Maiziere'den isteyecek

Almanya'ya kaçarak sığınma talebinde bulunan kumpas savcılarının Türkiye'ye iadesi için bürokratik girişimler hızlandı. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere'ye kapsamlı bir dosya sunarak kaçak savcıların iadesini isteyecek.

Abone ol

Yurt dışına kaçan kumpas savcılarının iadesi için bürokratik girişimler hız kazandı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk 27 Ağustos Perşembe günü Alman mevkidaşı ile F tipi savcıların iadesini görüşecek. Öztürk'ün Almanya İçişleri Bakanın Thomas de Maiziere'ye Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında kapsamlı bir dosya sunacağı öğrenildi.

Alman bakanın Türkiye'de ağırlanacağı toplantıda içişleri bakanlarına MİT, jandarma ve emniyet istihbarat görevlileri de de eşlik edecek. Sabah Gazetesi'nin haberine göre Türk tarafı toplantıda PKK, DHKP-C ve IŞİD gibi terör örgütü mensuplarının durumu da masaya yatırılacak.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan kumpas savcıları Öz ve Kara'nın Almanya'ya kaçarak sığınma talebinde bulunması Adalet Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Yeni düzenlemeyle hakim, savcılar hakkında çıkarılacak yakalama ve tutuklama kararları; UYAP ve güvenlik kuvvetlerinin kullandığı sistemlere otomatik olarak iletilecek.

ulusalkanal.com.tr

Şehitlere son görev Gündem Balıkesir Huzurevi'nde skandal! Yaşlı bir kadın tahta üzerinde yatırıldı Gündem CHP Sözcüsü Koç'tan Davutoğlu'na yanıt Gündem Polis merkezine bombalı saldırı Gündem