Erdoğan: Libya'da çözüm için yol haritası belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Libya'da çözüm için yol haritası belli, ateşkes derhal uygulanmalı" dedi. Cezayir ile Libya konusunda ortak hareket etmeye devam edileceğini söyledi.

Abone ol

CumhurbaşkanıErdoğan Cezayir'deki temaslarının ardından uçakta gazetecilere konuştu.

Bölgesel konularda da Cezayir ile yakın işbirliği olacağız. Bu çerçevede, Libya konusunda da ortak harekete devam edeceğiz. Cezayir, Libya’nın en önemli komşusu ve siyasi süreçte önemli roller oynayabilir. Libya sorununun çözümü için yol haritası artık bellidir. BM çatısında, uluslararası meşruiyeti olan hükümetin öncülüğünde, ateşkesin derhal uygulanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi gerekiyor.

Hafter'in askeri sözcüsü Mismari, Libya'da askeri çözüm açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu açıklama hakkında da konuştu.

Mismari, dün yaptığı açıklamada, Berlin ve Moskova’ya anlaşmak için, çözüm için değil; --burası çok çok önemli-- sözde haklı davalarını anlatmak için gittiklerini , çözümün namlunun ucunda olduğunu ifade etmiştir. Bu da Hafter’in gerçek niyetini ele veren itiraf niteliğinde bir açıklamadır. Libya’da barış olacaksa Hafter’in durdurulması gerekiyor.

Almanya Başbakanı Merkel, kısa süre önce Türkiye'deydi. Gündem'de Avrupa Birliği ilişkiler de vardı. "Türkiye-AB ilişkileri anlamında bitme noktasına gelen ilişkilerin tekrar canlanması gündemde mi" sorusu soruldu Cumhurbaşkanı'na.

AB’nin sağı solu belli olmuyor. Yani, bir taraftan iyi niyet gösterisi yapıyorlar, bir taraftan bakıyorsunuz, hala aynı yerdeler. İşte şimdi sadece olay vize serbestisi değil; 2014’ün sonunda bitecekti, biz her şeyimizi yaptık ama onlar şunu yapmadınız, bunu yapmadınız deyip bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Aynı durum, biliyorsunuz, Gümrük Birliği’nde de var.

ulusal.comtr

Küçük Emir'in kurtarılma görüntüleri Gündem Deprem anı mobese kameralarına yansıdı Gündem İsrail gazetesi Hakan Fidan'ı hedef gösterdi! Kasım Süleymani... Gündem Bahçeli'den Elazığ mesajı Gündem