Dokunulmazlıkların kaldırılması için değişiklik teklifi yarın ele alınacak

Anayasa komisyonundan geçen dokunulmazlık teklifi yarın Meclis Genel Kurulu’na geliyor. AKP’nin Anayasaya geçici bir madde ekleme teklifinin ikinci turu ise Cuma günü yapılacak. CHP ise takvimine itiraz ediyor.

Abone ol

Fezleke dosyaları Meclis Genel Kurulu'na iniyor. AKP ve MHP tam kadro Genel Kurul'da olacak. CHP ise görüşmelerin takvimine itiraz ediyor.

Anayasa komisyonundan boks ringini aratmayan görüntülerle geçen dokunulmazlık teklifi için birinci tur görüşmeleri Salı günü saat 15’te başlayacak. Birinci turda anayasa değişikliği teklifinin maddeleri ve önergeler görüşülecek. Ardından gizli oylama yapılacak.

İkinci tur görüşmeleri ise Cuma günü saat 10'da başlayacak.

Bu turda yalnızca maddeler üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri görüşülecek. Görüşmelerinin ardından maddeler ve tümü olmak üzere üç gizli oylama daha yapılacak.

Teklifin kabul edilmesi için 367 Milletvekilinin "Evet oyu" vermesi gerekiyor. 316 oya sahip AKP'ye 367'yi bulmak için de CHP ve MHP destek vereceğini açıklamıştı.

CHP'de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na rağmen çok sayıda ismin “hayır” oyu vereceği belirtiliyor. Teklifi getiren AKP'de de fireler olacağı ifade ediliyor.

AKP'nin sunduğu teklif, Anayasa'nın 83'üncü maddesine geçici madde eklemeyi hedefliyor. Anayasa değişikliği sağlanırsa, fezleke dosyaları 15 gün içinde yargıya gönderilecek. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmış olacak.

Fezleke dosyalarının, 366'sı HDP, 185’i' CHP, 46’sı AKP, 18'i MHP ve 5'i de bağımsız milletvekilinden oluşuyor.

Ana muhalefet partisinin ise dokunulmazlık takvimine itirazı var. Aydınlık gazetesine bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kamp programlarından dolayı ilk görüşmenin Çarşamba, ikinci görüşmenin de haftaya Salı günü olmasını önerdi.

ulusalkanal.com.tr

AKP Muğla Milletvekili Öztürk CHP'li belediyeyi protesto etti Gündem AKP Muğla Milletvekili Öztürk CHP'li belediyeyi protesto etti Gündem Pompaya zam üzerine zam! Gündem Celepoğlu ve Cihangiroğlu hakkındaki iddianame kabul edildi Gündem