Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Karantina altındaki 42 kişi hakkında flaş gelişme

Koronavirüs salgını nedeniyle Çin’in Vuhan kentinden gelen 42 kişi karantinadan çıkarıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son numunelerin negatif çıktığını ve 42 kişinin normal hayatlarına devam edeceklerini söyledi. Koca, yerli kitlerin sonuç alma süresini kısalttığını ve bu ürünlere talebin yoğun olduğunu vurguladı.

Abone ol

Koronavirüs salgını nedeniyle Çin’in Vuhan kentinden 42 kişi Ankara Etimesgut Havaalanı’na inmişti. Sağlık ekipleri ve uçak mürettabıyla birlikte toplam 61 kişi, 17 ambulans ile karantina hastanesine götürüldü. 61 kişi, 31 Ağustos’ta kullanıma kapatılan Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Araştırma Merkezi’nde 14 gündür karantinadaydı. Sağlık ekipleri ve mürettebatın gözlem süresi, 10 Şubat’ta sona erdi. Kalan 42 kişi de 14 Şubat’ta karantinadan çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane önünde bir basın açıklaması yaptı, karantinadaki kişilerin arasında 5 çocuk olduğunu, en küçüğünün 3 yaşında olduğunu söyledi. Koca, 42 kişinin son numune sonuçlarının negatif çıktığını söyledi.

Bakan Koca, salgın nedeniyle Türk bilim insanlarının geliştirdiği yerli kitten de bahsetti. Kit, hastalığın tanısında perşembe gününden bu yana kullanılıyor. Kitlerin doğruluk oranı yüzde 99,6. Bakan Koca, kitin tanı süresinin 60-75 dakika daha erkene çekilmesi için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması nedir? Coribou Yarışmasına nasıl katılınır? Coribou sınav tarihleri... Sağlık 2020 KPSS sınav takvimi belli oldu! 2020 yılı KPSS başvuru ve sınav tarihleri... KPSS başvuru tarihleri ne zaman başlayacak? Sağlık İzmirli Elanur Akıncı matematik yarışmasında dünya birincisi oldu Sağlık Gripten korunma yöntemleri Sağlık