"IŞİD'den farkı yok!"

Şile Kalesi, Süheyl Bey Cami, Mesnevi Hane Cami, Sinan Paşa Külliyesi, Apollon Tapınağı, Hatay Arkeoloji Müzesi’ndeki Roma mozaikleri… Hepsi restorasyon kurbanı. Son kurban ise dünyaca ünlü antik kent Aspendos Tiyatrosu. Antik tiyatro “hamam mermerleri” ile kaplandı. Kültür ve Turizm Bakanı restorasyonu savundu ama uzmanlar aynı görüşte değil.

Abone ol

Şile Kalesi, Süheyl Bey Cami, Mesnevi Hane Cami, Sinan Paşa Külliyesi, Apollon Tapınağı, Roma mozaikleri… Hepsi restorasyon kurbanı.

Restorasyon skandallarına bir yenisi daha eklendi. Antik Aspendos Tiyatrosu’nun merdivenleri, "hamam mermerleri"yle kaplandı.

Restorasyon görenleri adeta şaşkına uğrattı. Bir de buna restorasyonu savunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun sözleri eklenince şaşkınlık da tepki de iyice arttı.

Kültür ve Turizm Bakanı restorasyonu savunuyor savunmasına ama uzmanlar restorasyonun tam bir skandal olduğu görüşünde hemfikir.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, durumdan şikayetçi.

Restorasyon komisyonlarında defalarca görev yapmış İnşaat Mühendisi Mecit Şekercioğlu'na göre de yapılan hata IŞİD ve Taliban’ın kültürel varlıkları yıkmasıyla aynı.

Bakanın "bu işin uzmanları var" sözünün doğru olduğunu söyleyen Şerkercioğlu, uzmanların yetersizliğine dikkat çekti.

Bütün bu skandalların sorumlusu da belli.

Kültür bakanlığı, mermerlerin eski rengine döneceğini iddia etti ama Şekercioğlu aynı görüşte değil.

Haber: Cem BayanKamera: Uğur Marangozulusalkanal.com.tr

Bakanlıktan ’Aspendos’ açıklaması Kültür Sanat “His” sanatseverlerle buluştu Kültür Sanat 8 ay sonra facia! Kültür Sanat Sahaf ve kitap dostları Beyoğlu'nda buluştu Kültür Sanat